• Asztma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Édesanyámnál 1 hete asztmát diagnosztizáltak. Nagyon súlyos tünetek után jutottunk el a megfelelő orvoshoz így most "tűzoltásként" szed Medrolt, Symbicorot és Singulairt. A gyógyszerek hatására megszüntek a tünetek, a rohamoldót egyáltalán nem kellett használnia. Kontrollra 1 hét múlva megy vissza. Segítséget szeretnék abban, hogy hogyan tudunk a lehető legkönyebben együttélni ezzel a betegséggel, mire kell oda figyelnünk. Mik azok a tünetek amiknél gondolni kell arra, hogy nem megfelelő a gyógyszer beállítása. Pl az éjszakai 1-2 köhögés (amire nem ébred fel és nem lesz roham belőle) normális? Köszönettel!! ui: még tartanak a vizsgálatok de valószínű nem allergiás eredetű az asztma

        Dr. Csuth Ágnes válasza a asztma témában

        Kedves Kérdező! Az asztmás rohamot kiválthatja hideg, a testmozgás, és a szennyezett levegő, dohányfüst belégzése ronthat rajta. A betegek általában elég jó tájékoztatást szoktak kapni a rohamot provokáló tényezőkről, sőt saját maguk is kitapasztalják. Arra kell odafigyelni, hogy fizikailag ne erőltesse meg magát, hideg levegőt ne lélegezzen be, mert ez a hörgőcskék görcsét okozhatja, gyors hatású hörgőtágító mindig legyen a betegnél, ha szükség van rá. A WEBBetegen számos cikket talál az asztmások életmódtanácsaival kapcsolatban. A csúcsáramlás mérő segítségével a betegek mindig értesülhetnek légzésük pillanatnyi állapotáról, szubjektív érzésüktől függetlenül. Az asztmások többsége ugyanis nem tudja megállapítani állapotának súlyosságát, ezért egy ilyen készüléket érdemes beszerezniük, így a tüneteket otthon is kontrollálhatja édesanyja.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 17., 11:35; Megválaszolva: 2010. augusztus 18., 09:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: