• Immunterápia lehetőségek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A parlagfűtől szenvedve nemrég olvastam cikkeket az immunterápiás lehetőségről. Felkerestem a fül-orr-gégészemet, mivel ezekben a cikkekben az szerepelt, hogy ilyen szakorvos is küldhet immunterápiára, ha igazolt és már legalább 2 éve fennáll az allergiás megbetegedés. Az orvosom azt a tájékoztatást adta, hogy csak szezonon kívül lehet megkezdeni az immunterápiát, és csakis akkor, ha a beutalt személy ún. gócnegatív. Viszont nekem évek óta bőrproblémám van, a fül-orr-gégészetre is góckutatás miatti kivizsgálással kerültem. Ez valóban lehet kizáró ok? Csak mert 3-4 éve tüneti kezelést kapok a bőrömre (Dalacin és Skinoren, ami a kialakult elsebesedett pattanásokat halványítja, de az újak kialakulását még mindig nem sikerült megakadályozni), és nem derült még ki, mi okozza a pattanások gyulladását (nem csak arcon). Létezik valamiféle kivizsgálás az immunterápia előtt, ami alapján el lehet kezdeni a kezelést (vagy megerősítik, hogy veszélyes lenne)? Előre is köszönöm a választ!

        Dr. Csáki Csilla válasza a allergia, immunterápia témában

        Kedves Kérdező! Parlagfű allergia immunterápiája valóban csak szezon előtt kezdhető, május-június hónapban ideális elkezdeni, 2 hónappal a parlagfűszezon előtt. A szezon végéig kell használni a gyógyszert, majd szünet következik és ez ismétlődik 3-5 éven keresztül. Nyelv alá adandó cseppeket szoktunk alkalmazni. Immunterápia előtt vérvétellel érdemes megbizonyosodni arról, hogy az illető ténylegesen mire is allergiás. Bőrgyógyászati ok, gócfertőzés nem szerepel a kizáró okok között. Javaslom, jövőre májusban keressen fel ezzel kapcsolatosan allergológust, nem kell beutalásra várnia! Kevesen végzik ma még ezt a kezelést az allergológusok közül is. Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Dr. Csáki Csilla
        allergológus

        Dr. Csáki Csilla
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 03., 10:21; Megválaszolva: 2011. szeptember 04., 18:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés