• Dr. Csáki Csilla

        allergológus

        262

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        allergológus

        Bemutatkozás:

        1991-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetem általános orvosi karán.
        1991-1997 között a Semmelweis Egyetem (SE) II.sz. Gyermekklinikáján dolgoztam klinikai orvosként. Itt elsősorban leukémiás és daganatos betegségben szenvedő gyermekek gyógyításában vettem részt. Szakmai gyakorlataimat részben Németországban és az USA-ban végeztem.
        1996-ban szakvizsgáztam csecsemő- és gyermekgyógyászatból.
        2000 óta dolgozom Budapest XI. kerületében házi gyermekorvosként. Munkám során sok allergiás jellegű problémával találkozom, ezért döntöttem úgy, hogy ebben az irányban képzem magam tovább. Szakvizsga előtti allergológiai gyakorlatomat nagyrészt a SE I. sz Gyermekklinikáján végeztem.
        2007-ben szakvizsgáztam allergológiából és klinikai immunológiából.
        2008 óta folytatok gyermek allergológiai szakrendelést Budapesten, a XI. kerületben, a Gyógyír XI. Kft. Ezüstfenyő téri Gyermek Allergológiai Szakrendelőjében.
        Magánrendelésen pácienseim a XI. kerületben, az Emineo Egészségügyi Központban kereshetnek fel, ahová felnőtt és gyermek pácienseket egyaránt várok.
        Fő érdeklődési területem az allergiás légúti betegségek (pl. poratka-allergia, parlagfű-allergia) immunterápiás kezelése, de foglalkozom asztma, táplálékallergia és ekcéma hátterének kivizsgálásával és ezen allergiák gondozásával is.
        Honlapom: www.gyerek-allergia.hu
      • legutóbbi válaszai
        Kedves Kérdező! A túlzott fehérjebevitel okozhatja a tüneteket. Azt sem tudhatja pontosan, milyen eredetű fehérje van a fehérjekoncentrátumokban. Legvalószínűbben sok tojáspor, erre lehet allergiás esetleg. Próbáljon más gyártótól venni hasonló készítményt, lehet, hogy más fehérjeforrás nem okoz reakciót. Az antihisztamin gyógyszerszedés marad emellett, ha nem tud lemondani a fehérjeporról. Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla
        Kedves Kérdező! Belső fémlemeznél is bőrtünetek lennének az elsők, pl. ekcéma, csalánkiütés, emellett ízületi duzzanatok, ödémás feldagadáok testszerte, pl. szem alatt. Tünetmentesség esetén nem vizsgálható, van-e immunreakciója a fémre, de mivel a szervezet mindenre reagál, a kérdés az, hogy van-e tünete. Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla
        Kedves Kérdező! A leírt tüneteket valószínűleg valamilyen belgyógyászati probléma okozza, leggyakrabban bélrendszeri probléma, pl. Helicobacter fertőzés. De lehet egyéb góc, epehólyag, urológia, nőgyógyászat, gégészet, fog stb. Ezeket a lehetséges okokat kellene módszeresen végigvizsgálni! Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla
        Kedves Kérdező! Valószínűleg allergia okozza a tüneteket. Az allergiavizsgálattal nem kell megvárni az őszt, ősszel is vannak allergének a levegőben. Menjen el allergiavizsgálatra, előtte 5 napig ne szedjen gyógyszert, de szemcseppet használhat! Üdvözlettel: Dr. CSáki Csilla
        Kedves Éva! A csalánkiütést felnőttkorban már igen ritkán okozza ételallergia, az emésztési problémák miatt szívódhatnak fel kiütést okozó allergének. Tehát a bélrendszeri problémának kell rendeződnie. A kiütések kb. 6 hét alatt múlnak el jellemzően, ha az emésztése rendeződött. Üdvözlettel: Dr. CSáki Csilla
        Kedves Kérdező! Módszeres belgyógyászati kivizsgálásra, góckutatásra van ilyen esetekben szükség. Szinte soha nem allergia okozza a tüneteket, hanem valamilyen belső fertőzés, pl. bélrendszeri, de lehet fogászati, nőgyógyászati, urológiai góc is vagy pajzsmirigy gyulladás a háttérben. A gyógyszerek átállítása, cseréje is szükséges lehet. Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla
        Kedves Kérdező! A csalánkiütéssel, feldagadással járó betegségek specialistája Magyarországon dr. Farkas Henriett, a SE Kútvölgyi Kórházban lehet elérni. Esetleg őt felkereshetné a leleteivel, hátha van még ötlete, de az esetek többségében soha nem derül ki a kiváltó ok és csak tüneti kezelés jön szóba! Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla
        Kedves Kérdező! Elfertőzödött ekcémának tűnik, bőrgyógyásszal kellene rá gyógykrémet felíratni! Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla
        Kedves Kérdező! A tüneteket az alkohol un. hisztaminfelszabadító hatása okozza. A szervezetben a kipirosodást okozó anyag árad szét, de ez nem valódi allergia, 1 órával később már a kimerült raktárakból nem jön újabb hisztamin. Ártalmatlan jelenség, inkább kellemetlen, nem káros. Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla
        Kedves Kérdező! Felnőttkorban a csalánkiütéses tüneteket ritkán okozza újonnan kezdődő ételallergia. A csalánkiütés, viszketés ilyenkor már inkább valamilyen belső gócfertőzés, gyulladás tünete szokott lenni. Részletes belgyógyászati kivizsgálással lehetne kideríteni, mi van a háttérben: gyomor-bél-epefertőzés és pajzsmirigy autoimmun gyullaádás pl. gyakoriak. Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla
        Kedves Kérdező! A feldagadó szúnyogcsípésekből egyáltalán nem következik a darázsméreg allergia. Valóban csak a 2. csípés után lehetséges a súlyos allergiás reakció. Csak annyit tud tenni, hogy igyekeznek megelőzni az újabb csípést, kalciumot, Revicet szopogatótablettát ad neki csípés esetén. Az adrenalin injekció indokolatlan beadása igen veszélyes, mindenképpen kórházi megfigyelés szükséges utána a keringési, szívritmuszavar stb. mellékhatások veszélye miatt! Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla
        Kedves Kérdező! Semmiképpen ne a lidocainos óvszert használja, a benzocainossal elvileg nem lehet gond! Üdv: Dr. Csáki Csilla
        Kedves Kérdező! Igen, az emelkedett IgE arra utal, hogy allergiás gyulladás zajlik a szervezetében, csak nem biztos, hogy ez ételallergia. Lehet pollen, poratka, penészgomba is. Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla
        Kedves Kérdező! Elvileg a korábban elszenvedett csípés alapján alakulhat ki allergia, tehát csak az lehet allergiás a csípésre, akit már csípett meg darázs. De 15 évvel ezelőtti csípés már alig jelenthet veszélyt, annyira régen volt. Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla
        Kedves Kérdező! Csak abban az esetben ne fogyassza a fahéjat, citromfüvet, ha bármilyen allergiás tünetet okoz Önnél a fogyasztásuk. A kontakt allergia nem jelent feltétlenül allergiát az éllemiszerben is. Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla
      • Hirdetések
      • Kiemelt témák
      • Hirdetés
      • Infografika és videó