• Gabonaallergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt szakértő! Júniusban kell mennem ételallergia vizsgálatra, ahol meg fogják nézni, hogy nem vagyok e allergiás a gabonára. Ha addig nem fogyasztok egyáltalán olyan ételeket amelyben megtalálható bármilyen gabona, akkor fenn áll a veszélye hogy álnegatív lesz az eredmény? Ezt a vizsgálatot vérvétellel vagy bőrpróba útján szokták elvégezni? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Csáki Csilla válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! 2-3 hónapos diéta alatt nem múlik el a feltételezett érzékenység a gabonafélékre. Első lépésben bőrtesztet szokás végezni, de van, ahol az élelmiszerallergiát csak vérvétellel vizsgálják. A vérvételben kimutatott pozitivitás csak magas érték esetén jelent tényleges allergiát, sok ember pozitiv különösebb allergiás tünetek nélkül. Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Dr. Csáki Csilla
        allergológus

        Dr. Csáki Csilla
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 19., 14:43; Megválaszolva: 2011. április 21., 08:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: