• Már unom a viszketést és a piros pöttyöket, mit tanácsol?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr kb. 2-3 éve körül ősztöl tavaszig viszkető hatás jön elő rajtam a felső lábszáramon és a karomon. A tünetet ugy kell elképzelni,hogy a munkábol haza jövök ( azért irnám mivel foglalkozom hogy el kell képzelni hogy 3 pulover nagy kabát béléssel és bélelt kantáros nadrág ) Posta kézbesítés.Levetkőzöm és el kezdek viszketni de nagyon. 3 hete történt hogy szombat esti fürdés után az alkaromon piros pöttyek jelentek meg.Vasárnapi napon kerékpározás közben viszont enyhén szolva "szénné égett" a két karom.Hétfőn megjelentem a bőrgyogyászaton a doktornő nap elergiát mond a tünetek a bőrráknak esélyt adnak mert ugy leégtem kenőcs készitményt irt fel,fexgent viszketés ellen. Most hétvégén pedig egész délelőtt takaritottam semmi gond nem volt az utcán is jártam nap sütés nem volt egész nap.Viszont mosogatás után a kézfejem erőteljes piros pöttyök jöttek elő.Ahogy meg nyugszik a bőröm normál hőmérsékletre vissza állt a pöttyök el tüntek.Álltalában csak a karom viszket viszont ahol meg vakarom ott pöttyes lesz.Érdekessége a dolognak hogy nyáron 2-10 faktoros olajjal fekszem a tűző napon nyaralás alatt és semmi tünet panasz nincs. A test többi részén pöttyek nincsenek.Most levél írás közben nézem a karomat jobb karom viszket legtöbbet ez szokott és pöttyös. Elnézést ha levelem kicsit zavaros,de már kezdem unni a viszketést és a pöttyöket. Válaszát ami tudom nem egyszerű,esetleges ötletét köszönöm szépen

        WEBBeteg szakértő válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező!

        A tünetek oka alapvetően allergiás eredetű lehet, de kialakulásában szerepet játszhatnak irritatív, mechanikai, fizikai okok, mint például hőmérséklet, víz, napfény. A pontos diagnózist allergológiai kivizsgálással lehet felállítani.

        Azt javaslom, hogy használjon fényvédőket, érdemes elkezdenie antihisztamint szednie, de vigyázzon, ez a gyógyszer a teszteket értékelhetetlenné teszi. A bőrápoláshoz, mosáshoz hypoallergén termékeket használjon.

        Kérjen egy beutalót bőrgyógyászati allergológiára.



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-10 17:36:04; Megválaszolva: 2010. május 10., 17:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés