• Vizelet téma

    Medipress
    A 65 év felettiek 10 százalékának – többségében nőknek – van problémája van a vizelet visszatartásával. Számukra lehet hasznos a Live Science c. internetes honlap összefoglalója a problémáról. Tippek inkontinenciára.
    Medipress
    Egy új tanulmány azt állítja, a nők millióit érintő vizeletinkontinenciára megoldás lehet, ha a páciens fogyókúrába kezd.
    Medipress
    Az inkontinencia és más kismedencei szervi rendellenességek kihatással lehetnek a nők szexuális életére – állítja egy kutatás.
    WEBBeteg
    "22 éves kismama vagyok, a 33. hétben járok. Vizeletvizsgálat után orvosom felírt egy 5 napos antibiotikumos kúrát, akkor lement a baktérium szám 7000-re, de most megint 10000 felett van, és nagyon megijedtem." A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    Független Hírügynökség
    Amerikai orvosok olyan vizeletteszten dolgoznak, amellyel ki lehetne mutatni a vakbélgyulladást. Erről számol be a BBC brit közszolgálati hírportál az Annals of Emergency Medicine című orvosi szaklap alapján.
    Független Hírügynökség
    Magyarországon becslések szerint hatszázezer embert érint az inkontinencia, de csak minden negyedik-ötödik beteg fordul orvoshoz. A közhiedelemmel ellentétben nemcsak a nők küzdenek ezzel a problémával.
    Dr. Tschürtz Nándor
    A vizeletet a vese képezi, saját apró erein átszűrve a rajta átfolyó vért. A vizelet vizsgálatával tehát mind a vesebetegségekről, mind a szervezet egész működéséről sok információ nyerhető.
    Vizelet
    Az alábbi teszt segítségével tudja megbecsülni, hogy inkontinenciája milyen fokozatú. A pontos diagnózis felállításához forduljon orvosához.
    FH
    A kelet-ázsiaiak átcsúszhatnak a doppingteszteken egy náluk gyakori génvariáns miatt. De ugyanannak a "cinkos" génnek egy másik előfordulási alakja viszont doppingolónak mutathat ártatlan sportolót is - állapította meg egy most nyilvánosságra hozott svéd tanulmány.
    Orvos valaszol - Dr. Papos István
    Gennyes vizelet Tisztelt Doktorúr! Fel eve vettem eszre,hogy surubb vizelesi ingerem van illetve nagyon csip a vizeletem. Elmentem haziorvosomhoz aki 4kereszt gennyt talalt a vizeletemben. Akkor Nolicin-S kaptam ra ameddig szedtem jo volt,de...
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!