Védőmaszk téma

Az elmúlt egy év szimbóluma a maszk - Hordani, vagy nem hordani?

WEBBeteg.hu - Dr. Szabó Zsuzsanna

Hogyan tovább a maszkviselésben? Szabadtéren már nem kötelező, de vajon nem is ajánlott? Felesleges óvatosság, ha valaki még most is hordja? Gondolatok a maszkviselésről.

Koronavírus - Szlávik: a védekezés alapvető eleme a maszk használata

MTI

A koronavírus-járvány második hullámában folyamatosan emelkedik a fertőzöttek életkora, így várhatóan sajnos még több ember fog kórházba és intenzív osztályra kerülni - mondta a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa szombaton a közmédiának.

Péntektől kötelező a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken is

koronavirus.gov.hu

Péntektől kötelező lesz a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken és a sportrendezvényeken is a Magyar Közlönyben csütörtök este megjelent kormányrendelet szerint.

Szlávik: nem igaz, hogy a maszk nem véd a fertőzés ellen

MTI

Nem igaz, hogy a maszk nem véd a fertőzés ellen, a rendszeres maszkhasználattal a betegek meg tudják akadályozni a koronavírus-fertőzés átadását, az egészségesek pedig meg tudják védeni magukat a fertőzéstől - nyilatkozta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa.

Immár nem hanyagolható el az óvintézkedések betartása

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró

Hazánkban is, akárcsak a világ összes országában, a koronavírus-járvány alaposan megváltoztatta, feje tetejére állította az életmódunkat, ami tavasszal borította fel először az emberek életét, hétköznapi szokásait, az egymás mellett élés, a munkavégzés dinamikáját. S mára nyakunkon a második hullám, sajnos napról napra mind több a fertőzöttek száma Magyarországon is, ami sokkal erőteljesebb, több embert érint, immár a fiatalokat, gyermekeket, a középkorosztályt sem kíméli, s főként közösségekben terjed a legrohamosabban.

Koronavírus - sokan még mindig rosszul viselik a maszkot

MTI

Az utóbbi napokban jelentősen megnőtt a szájmaszkot használók aránya, de nagyon sokan még mindig nem megfelelően viselik - mondta Németh Franciska, a Szent János Kórház ápolója.

Nem mindegy, hogyan viseli a védőmaszkot! Így kell helyesen

WEBBeteg, Magyar Vöröskereszt

Használja helyesen a maszkot! Ebben segít a Magyar Vöröskereszt új videója.

Vörösiszap: Milyen védőmaszk ajánlott?

MTI

A vörösiszap a kiszáradása után porlik, ezért belélegezve elsősorban a lúgos vegyhatás miatt a légutak nyálkahártyáját ingerli; elővigyázatosságból az FFP2D porálarc az általánosan javasolt és biztonságos porvédő - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerdán az MTI-vel.

Egyszerű és olcsó védekezés új influenza ellen

Független Hírügynökség

Egyszerű és olcsó megoldások is sokat segítenek a légúti vírusok ellen, állapította meg egy szerdán közzétett tanulmány.