• Termálvíz témájú cikkek

    WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda
    Magyarország geológiai és hidrogeológiai adottságainak köszönhetően termálvíz-nagyhatalom. Vizeinek gyógyító hatásait nemcsak hazánkban ismerik el, hanem szerte Európában is, és egyre több helyen csalogatják balneoterápiás szolgáltatásokkal a gyógyulni vágyókat.
    Van Holnap! Zsákos Alapítvány
    A betegek kedvenc évszaka a tavasz és a nyár, hiszen ilyenkor minden vidámabb, frissebb, ilyenkor könnyebb a gyógyulás is. Azonban vannak dolgok, amikre a biztonságuk és a gyógyulásuk érdekében a daganatos betegeknek különösen oda kell figyelniük ezekben az évszakokban.
    Több mint TestŐr
    Nem csak a reumás panaszokra lehet gyógyír a gyógyvíz. A fiataloknál sokszor előforduló sportsérülések is könnyebben gyógyulnak speciális termálvízben. De olyan tapasztalatokat is feljegyeztek már, hogy a meddőség megszüntetésére is hatással lehet.
    Több mint TestŐr
    Végre itt a nyár, a jó idő, ezzel együtt pedig a pihenés és a kikapcsolódás időszaka. Vannak, akik az aktív szabadidős tevékenységekre esküdnek, nekik a legjobb az, ha olyan környezetet választanak, ahol biztosan felejthetetlen élményekkel fognak gazdagodni.
    Több mint TestŐr
    Azt már mindannyian tudjuk, hogy legalább napi 2 liter vizet kell innunk egészségünk megőrzéséhez. Ennek egy része akár lehet gyógyvíz is!
    itthon.hu
    Magyarország igen gazdag termálvizekben, a világon hasonló adottságokkal csak Franciaország, Izland, Olaszország, Japán rendelkezik. Fürdőink számos bajunkra, betegségünkre nyújtanak gyógyírt.
    Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina
    Kedves Doktornő! Párommal nagyon szeretünk termálfürdőben pihenni. Havonta 2-3 alkalommal is ellátogatunk ilyen fürdőkbe. Több helyre is szoktunk járni. Ezt azért írom, mert a problémánk minden fürdőben jelentkezik, mind a...