Szifilisz téma

A szifilisz - Tünetek és kezelés

WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász - 2021-07-06 03:03
Szifilisz
A szifilisz (luesz, vérbaj) a régóta ismert nemi betegségek egyik klasszikus példája. Kórokozója a Treponema pallidum, amely szexuális úton terjed, átvihető közvetlenül vérrel, de a terhes anya méhlepényén át a magzatra is átjut.

A szexuális úton terjedő betegségek és tüneteik

WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász, Dr. Sarkadi Adrien, infektológus - 2021-06-09 17:05
Nemi betegség
A nemi szerveket érintő, szexuális úton terjedő betegségek az orvoslás legkényesebb kérdéskörét képviselik, melyek miatt a tüneteket elszenvedő betegek nehézkesen és gátlásokkal tele fordulnak orvoshoz. A betegek többsége szorongva kér orvosi segítséget a következőkben felsorolt betegségek ügyében, ezért is fontos, hogy legyen lehetőségük tájékozódni a leggyakoribb nemi betegségekről.

Emelkedik a nemi betegek száma

Magyar Orvosi Kamara - 2016-06-23 05:21
A legfrissebb adatok szerint hazánkban egyetlen hónap alatt másfélszeresére nőtt a diagnosztizált nemi betegek száma, így csak idén 396 gonorrhoeás és 182 szifiliszes beteget jelentettek. A statisztika hosszú távon is jelentős növekedést mutat - tudta meg a Magyar Nemzet.
Három eredményesen kezelhető fertőzés - a klamídia, a gonorrhoea (tripper) és a szifilisz - előfordulását vizsgálva, a legutóbbi adatok azt mutatták, hogy azok terjednek az Egyesült Államokban.
Olvastam, hogy a szifilisz a bőrön több helyen is kiütéseket, berepedést is okozhat, ami nagyon fertőző. Hogyan terjed a betegség? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Szifilisz, gonorrhoea, chlamydia: rettegjünk e fertőzések hallatán?

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2013-10-24 09:41
Egyre több nemi úton terjedő betegséget regisztrálnak hazánkban. A bejelentett adatok alapján a gonorrhoea a leggyakoribb, amelyet a chlamydia és a szifilisz (syphilis) követ. Mit tudunk ezekről a betegségekről? Mi is veszélyeztetve vagyunk? Ennek járt utána a WEBBeteg.
Óránként születik szifiliszes csecsemő Kínában, jóllehet ez a könnyen kezelhető nemi betegség fél évszázaddal korábban csaknem teljesen eltűnt az ázsiai országból.

Terjed a tripper

Független Hírügynökség - 2010-03-30 17:17
Tizennégy százalékos emelkedést mutat a magyarországi tripperes megbetegedések száma, az előző évihez képest. Az utolsó negyedévben, összesen 240 gonorrhoeás fertőzést jelentettek - derül ki az Országos Epidemiológiai Központ hetilapja, az Epinfo legfrissebb számából.
Gondot okoz, hogy a szexuális élet kezdete előbbre tolódott, egyre fiatalabb korban kezdődik, amihez negatívan járul hozzá a médiából is áradó minta: a szexuális szabadosság, a gyakran váltott partnerek, a "gruppen-forma".

szifilisz tünetek

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina - 2019-07-08 11:15
Tisztelt Doktor Nő! Szifilisszel kapcsolatban szeretném a segítségét kérni. A szifilisz csak a fekély és a szifiliszes sebek közvetlen érintésével terjed? Spermiumban, nyálban nem található? Ha inkubációs szakaszban (kétes eset után 5 nappal)

VDRL

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2010-11-23 19:53
A terhesség alatt elvégzett VDRL vizsgálat a szifilisz melyik stádiumát mutatja ki?

Szifilisz gyógyítható egyszeri kezeléssel?

Orvos valaszol - Dr. Gál Mónika - 2010-08-05 22:52
A neten azt olvastam több helyen is hogy a szifilisz gyógyítható egyszeri 2mg azithromycin hatóanyagú gyógyszer orális bevételével ez igaz?

Nemi betegség

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina - 2010-06-07 10:07
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azért írok Önnek, mert nemrég jártam egy szűrésen és sajnos kiderült hogy egy nemi betegséget elkaptam, ami pontosan a szifilisz. Beszéltem a bőrgyógyásszal és azt mondta hogy 15 napig injekcikúrára kellene járnom. Számomra

Szifilis és pszichés betegség

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina - 2010-05-04 14:56
Igen Tisztelt Doktor Nő/Úr!   A lent felvázolt kérdés viszonylag szokatlan lehet, mert utólagos leírása egy esetnek. Véletlenül került a kezembe egy a szifilisz tüneteit taglaló anyag, amiből évek óta tartó gyanúm igazolódni látszott

A szifilisz lehet tünetmentes?

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina - 2010-04-08 19:48
Tisztelt Doktornő/Úr! Egy éve átestem egy szifiliszen, melyet kezeltek, és ezzel egyidőben, ennek tüneteként, vagy ettől függetlenül (ezt nem tudom) az alsó lábszár szőrzetem eltűnt. A Szifilisz tünetei most nincsenek meg, de ez a szőrtelen lábszá

Szifilisz fertőzött lehetek?

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes, családorvos - 2010-01-14 08:36
Kedves Doktor Nő/Úr!   Egy kissé hipochonder, de azt hiszem, most beletrafáltam... Kb. 3-4 hete megjelent a nemi szervemen egy jólformált, ovális alaku kis dudor. Eleinte azt hittem, hogy valami szőrtüszőgyulladás a borotválástól vagy furunkulus.

Szifiliszt lehet gyógyítani cloxacillinnel?

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes, családorvos - 2009-11-22 14:53

Üdvözlöm  azt szeretném megtudni  hogy  a Szifilsz  gyogyitható az Cloxacilli vagy a Amoxicilli-el. vagy   mindenképpen kell  a  nagy  dozisú ínyekció? köszönöm  válaszát.

Szifilisz fertőzött a párom volt exe

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2009-10-03 21:34
Tisztelt Doktor úr / nő! A barátom korábbi barátnőjénél szifliszt állapítottak meg. Mint volt partner, a barátom is orvosi ellenőrzés alá került. Nekem olyan leleteket mutatott, melyek szerint ő mentes a betegségtől, ám én félek. Lehetséges-e, hogy

Szifilisz kezelése külföldön

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina - 2009-03-03 20:18
Kedves Doktor Ur/No,    Jelenleg kulfoldon tartozkodom huzamosabb ideig. A nyaron volt egy vedekes nelkuli kapcsolatom, ahonnan osszeszedtem a szifiliszt. Engem oktober-november tájékán ertesitett az illeto, addigra ki is jott a fajdalmatlan fekel