Teszt eredménye

Tisztelt Doktor Úr/Nő! A kérdésem az lenne, hogy ha egy rizikós kapcsolat után 2,5 évvel csináltattam lues szűrést, melynek eredménye: RPR- (Portnoy) -lemezreakció (kvalitatív) (Omega) NEGATÍV RPR- (Portnoy) - lemezre akció (kvantitatív) NEGATÍV Anti-Treponema pallidium partikula agglutináció (MAST) NEGATÍV Ez így azt jelenti, hogy nincs fertőzésem? (Azóta stabil kapcsolatban élek, későbbi fertőzés kizárt. Tüneteim nem voltak.) Vagy ilyen sok idő után lehet téves az eredmény? Ezek a laboratóriumi vizsgálatok mennyire megbízhatóak? Érdemes megismételni a vizsgálatot? Köszönöm válaszát!

Dr. Sarkadi Adrien válasza szifilisz témában

Kedves Kérdező!

Amennyiben Ön 2,5 évvel ezelőtt a szifilisz kórokozójával fertőződött volna, Ön jelenleg már a krónikus fertőzés szakaszában járna, melyben nagy valószínűséggel egyre széles körűbb szervrendszereket érintő, látványos tüneteket produkálna. Az Ön negatív eredményei véleményem szerint kizárják a fertőzés lehetőségét. Üdvözlettel: Dr. Sarkadi Adrien, infektológus szakorvos

Kérdés: 2020. augusztus 07., 09:53; Megválaszolva: 2020. augusztus 29., 22:44
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Treponema teszt
Szifilisz gyógyulási folyamata
Kedves Doktornő! 2-es stádiumú szifiliszem van/volt. Kb egy hónapja voltam orvosnál és megkaptam a szükséges injekciót. Látványosan elkezdtek...
Szifilisz kérdések
Tisztelt Doktor Úr! Szifilisszel kapcsolatban szeretném a segítségét kérni. A szifilisz csak a fekély és a szifiliszes sebek közvetlen...
Szifilisz 2
Kedves Doktorno, Nagyon koszonom az elozo valaszat. 1. A szexualis uton valo fertozes kizarasa eseten milyen mas uton fertozodhetett meg? 2. Vervetel utjan...
Szifilisz kérdések
Kedves Doktornő! Szifilisszel kapcsolatban lennének kérdéseim. A szifilisz csak a fekély és a szifiliszes sebek közvetlen érintésével terjed?...