• Szifilisz gyógyulási folyamata

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! 2-es stádiumú szifiliszem van/volt. Kb egy hónapja voltam orvosnál és megkaptam a szükséges injekciót. Látványosan elkezdtek múlni a tünetek hála istennek, viszont foltokban kihullott a hajam még fertőzés miatt és elvagyok keseredve, hogy még nem látom a javulást. Ön szerint van esély arra, hogy a foltok helyén is legyen újra hajam vagy szokjak hozzá a gondolathoz, hogy így marad? Ön szerint mikor élhetek újra nyugodt szexuális életet? Mikor mondható teljesen tünetmentesnek a testem? Válaszát nagyon köszönöm.

        Dr. Sarkadi Adrien válasza a szifilisz, nemi betegség témában

        Kedves Kérdező! A megfelelően kezelt második stádiumú szifilisz teljes mértékben meggyógyítható. Tekintve, hogy Ön penicillin érzékeny, feltételezem, hogy egy ezen kívül választható, megfelelő antibiotikumot kapott meg a megfelelő dózisban. Ezt követően Ön még egy utánkövetési időszakon megy át, melyről bizonyára felvilágosította orvosa. A további gondozás során ellenőrző vizsgálatok következnek bizonyos időközönként, melyek megfelelően mértékben javuló, illetve negatívvá váló eredményei biztosítják Önt a teljes gyógyulásról. A szifilisszel diagnosztizált betegek ilyen jellegű utánkövetése szakmai irányelv, és elengedhetetlen ahhoz, hogy a betegek gyógyulását ne csak a tünetek, hanem a szerológiai-laboratóriumi eredmények javulása alapján is meg tudják erősíteni. Tisztelettel: Dr. Sarkadi Adrien, infektológus


        Kérdés: 2020. február 04., 23:21; Megválaszolva: 2020. március 02., 08:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.