Treponema teszt

Kedves Doktornő, Évekkel korábban volt a péniszemen egy fájdalmas gyulladt folt, ami kb 2 hét alatt meggyógyult magától, ezért akkoriban nem tulajdonítottam nagy jelentőséget neki. 3-4 évvel később olvastam a szifiliszről és megrémültem, hogy szifilisz lehetett, ezért elmentem szűrésre. A IgG/IgM/ELISA teszt negatív lett, viszont a Syphilis RPR pozitív, de a véleménynél az szerepelt, hogy "Az RPR pozitivitás a specifikus Treponema antitestek hiányában valószínűleg biológiai aspecifikus pozitivitás (BAP) eredménye. Szükség esetén ismétlés javasolható." 2 majd 10 hónappal később újra megismételtettem a tesztet, mindkét esetben negatív lett az ELISA és a RPR eredménye is. Csak ez azóta sem hagy nyugodni. Ezek a tesztek képesek egy fertőzést évek után is kimutatni? Tüneteim nincsenek, de aggódok, hogy mégis szifiliszem van csak az antitesteket már nem tudják kimutatni.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Sarkadi Adrien válasza szifilisz, nemi betegség témában

Kedves Kérdező,

ezek az érzékeny mikrobiológiai vizsgálatok arra valók, hogy ha Önnek szifilisze van évek óta, akkor azt nagy biztonsággal ki tudják mutatni. Amennyiben ezt nem tudták igazolni, akkor Önnek nincs szifilisze. A szifilisz tesztek egy része kis specificitású, pozitivitásuk esetén az antitestek jelenléte mérvadó, azok hiánya kizárja a fertőzés zajlását és korábbi átvészelését. Ennél is megnyugtatóbb azonban az, ha Önnek évek óta szifilisze zajlana, annak már testszerte, több szervrendszert érintő valamint bőrén is látványos tüneteket okozó nyilvánvaló jelei lennének. Üdvözlettel: Dr. Sarkadi Adrien

Kérdés: 2021. január 04., 23:20; Megválaszolva: 2021. január 15., 16:13
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Covid 19 oltás
Úgy tudom, ha valaki 34 éves, 20 éve erős dohányos krónikus betegnek számit. Ez esetben az Astra Zeneca oltás javasolt neki? Ha ez nem elérhető, a...
Covid Igg teszt
Tisztelt Doktor Úr! 2020. november 3-án páromnak és nekem is pozitív PCR tesztem volt, majd én december 9-én, ill. ő 12-én vénás vérvétellel Igg...
STD lelet értelmezése/kérdések
Tényleg csak Covid, vagy valami...
Veszettség oltás
Tisztelt Doktor Úr! Pár napja szüleimnél otthon beoltotta az állatorvos a kutyát veszettség elleni oltással, a szokásos éves ismétlő oltást kapta...