Szifilisz

Üdvözlöm azt szeretném megtudni hogy nekem egy gyógyult szifilisz betegségem van lassan már 5 éve ki kezeltek és most kismama lettem az a kérdésem hogy a gyermekemre milyen hatással lessz ez a életére pl ha lány gyermekem szuletik és egyszer majd ő is terhes lessz neki is fel kell vennie a kezelést? Én most is kaptam terhességem elején egy preventív kezelést a magzat miatt. Köszönöm a válaszát

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza a Terhesség témában

A gyógyult szifilisz már nem jelent kockázatot a magzatra ,partnerre. A gyógyulást a betegségből a vérteszttel lehet megmondani.Ez a vizsgálat terhesség alatt rutin szerūen történik. A fertőzés után két évvel kapott negatív szifilisz teszt tekinthető gyógyulásának .

Kérdés: 2020. augusztus 25., 18:47; Megválaszolva: 2020. augusztus 26., 13:10
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek-e terhes
PreMens tabletta szedése terhesség...
Terhesség, edzés
Lehetséges-e a terhessè?
CT után kiderült terhesség