Szemműtét téma

Időskori makuladegenerációban szenvedők látáskorrekciója

WEBBeteg - Dr. Cserháti Zoltán, szemész - 2022-05-16 11:03
A makuladegeneráció korunk egyik legjelentősebb szemészeti megbetegedése, amely a fejlett világban a vezető vaksági okok közé tartozik. Szeretnénk néhány szempontot kiemelni azzal kapcsolatban, hogy milyen látáskorrekciós lehetőségek állnak rendelkezésre azok számára, akik időskori makuladegenerációban szenvednek.

A zöld hályog kezelési lehetőségei

WEBBeteg - Dr. Cserháti Zoltán, szemész - 2021-12-16 05:03
A zöld hályognál jelentkező szemnyomást konzervatív úton különböző összetételű szemcseppekkel, tablettákkal, esetleg infúzióval lehet csökkenteni. Egyes zöldhályog-típusoknál a konzervatív terápia hatástalansága esetén megfontolandó a lézeres és műtéti beavatkozás.

Az ideghártya-leválás kezelése

WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész - 2021-12-11 09:33
A cél a legkisebb időveszteséggel visszafektetni az ideghártyát a helyére, mivel a tápanyagellátás hiányát az ideghártya csak rövid ideig tudja károsodás nélkül elviselni. A kiváltó okot meg kell szüntetni, különben az újbóli leválás csak idő kérdése.

Szürke hályog - Amikor műtétre kerül a sor

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró, Szakértő: Dr. Cserháti Zoltán, szemész - 2020-12-05 17:05
Elsősorban a 65 év felettieket érintő szembetegség a szürke hályog, ami kezeletlenül hagyva akár vaksághoz is vezethet. A nem fertőző, öregedéssel összefüggésbe hozható kórképről Dr. Cserháti Zoltán, szemész orvossal beszélgettünk.

A szem daganatai - Mire számíthat a beteg?

WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész - 2020-06-10 20:35
Régebben a szem műtéti eltávolítása volt az egyetlen megoldás a szem daganatos megbetegedése esetén, azonban ma már lézeres- és sugárterápia, ritkábban a fagyasztásos kezelés (krioterápia), továbbá a kemoterápia is nagyban segítheti a gyógyulást.

Lézeres szemműtéten gondolkozik? Jól nézze meg, kire bízza a látását!

Sasszemklinika - Támogatott tartalom - 2019-12-16 11:35
Ha már egynél több a lehetőség, bizony fejtörést okozhat bármilyen választás, különösen akkor, ha orvosi beavatkozásról van szó. Ha a szemünk fényére nemcsak képletesen vigyázunk, hanem az éles látás visszanyerése érdekében a lézeres szemműtéten is elgondolkodunk, akkor be kell gyűjtenünk minden elérhető információt. Mutatjuk, hogyan érdemes klinikát választani. (x)

Ezért választják egyre többen a lézeres szemműtétet!

Focus Medical - Támogatott tartalom - 2019-11-21 16:22
Évről évre egyre többen döntenek úgy, hogy lézeres látásjavító kezeléssel szabadulnak meg a dioptriáiktól és velük együtt a szemüvegüktől, kontaktlencséjüktől. De vajon miért ilyen népszerű a lézeres szemműtét? Utánajártunk a legfontosabb tudnivalóknak. (x)

Akár -12 dioptria is korrigálható lézeres szemműtéttel

Sasszemklinika - Támogatott tartalom - 2019-02-11 11:01
Dr. Árvay Anita, a Sasszemklinika vezető főorvosa több mint 100 000 lézeres szemműtét tapasztalata alapján mondja el, hogy mekkora dioptria esetén javasolt a lézeres látásjavítás. (x)

Katarakta: a szürke hályog

MTI-Press - 2014-05-25 14:10
A görög eredetű neve vízesést jelent. Találó kifejezés, ugyanis mintha vízfüggönyön nézne át, ahhoz hasonló a látvány annak, akinek szemlencséje elhomályosodik a hályog miatt. Manapság szinte népbetegségnek számít, és a világon az egyik vezető vaksági okként emlegetik.

Látásjavító kezelések: mit válasszak?

Támogatott tartalom - Optimum Látásjavító Központ - 2013-03-01 11:05
LASIK, IntraLASIK, LASEK, PRK – a lézeres látásjavítás iránt érdeklődőknek nem könnyű eligazodni a sokféle kezelés között. Cikkünkben az eljárások bemutatása mellett egy kedvezményes lehetőségre is felhívjuk a figyelmet. (x)

Szürkehályog - Egyszerűbb eljárás femtolézerrel

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2012-11-21 09:41
Eddig itthon közel 1400 beteget műtöttek meg femtolézeres eljárással, amely a szaruhártya és a szürkehályog kezelésére alkalmazható. A számítógép által vezérelt lézer a manuális műtétekhez képest jóval pontosabb vágásokat ejt a szemben, így kisebb a hegesedés, gyorsabb a sebgyógyulás – sorolja dr. Nagy Zoltán Zsolt, a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájának igazgató-helyettese.
"74 éves édesapám jobb szemén daganatot találtak. Valószínűleg a szemgolyó eltávolítását tartják a legjobb megoldásnak. Hogyan tudom ezt vele közölni és elfogadtatni?" - A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Lézerrel az időskori vakság ellen

Független Hírügynökség - 2009-07-08 10:13
Egy londoni tudós olyan úttörő lézeres kezelést fejlesztett ki, amellyel gyógyítható, sőt megelőzhető az időskori vakság egy formája, a sárgafoltsorvadás. Erről a BBC brit közszolgálati hírportálon olvasható beszámoló.

Új műtéti eljárás Dunaújvároson

Független Hírügynökség - 2009-04-01 15:48
Új műtéti eljárást vezettek be a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban. A cukorbetegek és ideghártya leválás, valamint az éleslátás helyének betegségében szenvedők kaphatják vissza segítségével a látásukat. A műtéthez szükséges harmincmilliós műszereket a kórház a működési költségéből fizette ki.

Génsebészettel látásjavítás

Független Hírügynökség - 2008-04-28 10:00
Kísérleti génterápiás módszerrel az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában sikerült részben helyreállítani a látását négy veleszületett retinasorvadásos fiatal embernek.

Műtéti beavatkozás-idegen test

Orvos valaszol - Dr. Papp Júlia - 2011-10-09 16:40
Üdvözlöm! Az lenne a kérdésem, hogy az idegen test eltávolítása szemlencséből - incisio mágnes (BNO51410) mennyire bonyolult műtét? Ambulánsan végzik e el vagy befektetik az embert? Másik kérdésem, a látásjavító lézeres kezelés dioptria javu

Magas szemnyomás után

Orvos valaszol - Dr. Papp Júlia - 2011-03-24 08:11
Tisztelt Doktornő! kb.9-10 éves korom óta rossz volt a szemem, de csak 20 évesen kezdtem kont.lencsét hordani (előtte szemüveget sem) , addigra romlott -2.00-re mindkettő, azóta nem változott. 3 hete volt lézeres szemműtétem (intralasik) , melyn

Merjek-e belemenni egy újabb szemműtétbe?

Orvos valaszol - Dr. Papp Júlia - 2011-03-05 17:22
1992-ben volt egy kancsalság ellenes műtétem volt a bal szememen, amely befelé fordult (sajnos magáról a műtétről dokumentumot nem kaptunk) ... Kb. 2 éve kezdtem el észrevenni h bal szemem kissé el kezdett kifelé fordulni, voltam vele szemorvosnál é

Szemműtét és AV blokk

Orvos valaszol - Dr. Papp Júlia - 2011-01-11 17:41
Tisztelt Doktor úr/nő! 21 éves nő vagyok. Nem rég kiderült, hogy 1. fokú av blokkom van, ill az egyik szívbillenytűm kicsit lazább (mámirnt ezt mondták rá) . Ez azért derült ki, mert folyton magasabb volt a pulzusom a normálisnál, persze semmilyen

Autoimmun és látásjavító műtét

Orvos valaszol - Dr. Papp Júlia - 2010-09-21 16:08
Tisztelt doktorúr/doktornő! Szeretném megműttetni a szemem (PRK, Lasik stb) , de úgy olvastam, hogy ott kizáró ok az autoimmun betegség.Nem vagyok cukorbeteg, asztmás vagyok és cöliákiás(cukrommal még nincs bajom, az inzulinrezisztencia vizsgálato

Lasik szemműtét

Orvos valaszol - Dr. Papp Júlia - 2010-07-08 10:35
Üdvözlöm! A fiam 20 éves 1 hete végezték el nála a LASIK lézeres szemműtét -5 - -5, 5-ös volt a dioptria a szemén. Cseppentünk az előírás szerint, de még ha messzebb néz mindig homolyos a látása. Ez normális dolog? Fog még javulni, vagy esetlen nem

Szemműtét

Orvos valaszol - Halmosi Edina - 2010-03-02 15:00

Jó estét! Elgondolkoztam már a szemműtéten, mert a szemüvegemet nem szeretem hordani kontakt lencsét nem is használok... Mekkora ennek a műtétnek a kockázata?

 

 

szemműtét

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2009-11-27 13:59

T.Címzett! Látásjavító szemműtétre lenne szükségem, a tb hozzájárul e a műtéthez ha igen akkor hová forduljak először? A lézeres műtét számomra nem megfizethető. Köszönettel várom válaszát.