Szájszag téma

A szájszag kialakulásának megelőzése

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2022.07.16. 21:42
Szájszag
A rossz szájhigiénia sokszor kellemetlen lehelettel jár, a szájszag pedig rossz hatással van az önértékelésre és rányomja bélyegét a szociális kapcsolatokra is. A rossz lehelet megszüntetéséhez, illetve kialakulásának elkerüléséhez nem elegendő a rendszeres fogmosás.

Mandulakő is okozhat rossz szájszagot

Fül-orr-gége Központ - Dr. Augugusztinovicz Mónika, fül-orr-gégész, allergológus - 2022.05.28. 17:36
Kövek több ponton is kialakulhatnak a szervezetben. A vese- és epekő mellett a mandulákban is létrejöhetnek kemény és olykor fájdalmas képződmények. Jelenlétükre a kellemetlen lehelet is felhívhatja a figyelmet.

A rossz lehelet okai

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2021.09.24. 18:35
Nagyon hétköznapi probléma, és éppen ezért számtalan oka lehet a rossz leheletnek. Ez az igen elterjedt probléma kellemetlen érzéseket kelt mind az érintett személyben, mind annak környezetében.
Szájszag
A halitózist (kellemetlen szájszag) általában egyszerű, könnyen kiküszöbölhető dolgok okozzák, azonban néhány betegség is kiválthat rossz leheletet - például máj- vagy veseelégtelenség.

Kellemetlen szájszag

Több mint TestŐr - 2018.06.19. 12:47
A kellemetlen szájszag a szájban jelen lévő jó és rossz baktériumok egyensúlyának a felborulásáról árulkodik. A lactotransferrin tulajdonképpen egy probiotikum, ami ennek az egyensúlynak a visszaállításában segít.

A rossz szájszag problémákra utal

Több mint TestŐr - 2018.06.12. 19:13
Gyerekkorban még egyáltalán nem jellemző a rossz lehelet kialakulása, ennek az az oka, hogy a gyerekeknél még egyensúlyban vannak a szánkban lévő baktériumok. A szájüreg természetes flórájában jó és rossz baktériumok vannak jelen, akkor van gond, ha ez az egyensúly a rossz baktériumok felé billen. Külső pótlással visszaállítható ez az egyensúly.
A szájban jó és rossz baktériumok vannak jelen, ezeknek egyensúlyának megtartásával elkerülhető a rossz lehelet. Ha a rossz baktériumok kerülnek túlsúlyba, akkor megjelenhet a rossz szájszag, ami az élet minden területén kellemetlen. A lactotransferrin pótlásával a szájhigiénia visszaállhat, és újra egyensúlyba kerülnek a jó és rossz baktériumok.

A kellemetlen lehelet okai és megszüntetése

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2017.08.22. 14:55
A szájszag oka legtöbbször magában a szájban keresendő, ezért az első lépés, amit a probléma megoldása érdekében tehet, hogy felkeres egy fogorvost, aki megpróbálja felderíteni az okokat, és ha esetleg komolyabb betegség áll a háttérben, további vizsgálatokat javasol.

Probiotikummal a szájszag ellen

WEBBeteg - Nagy Attila, fordító - 2017.06.11. 14:21
Az irritáló szájszagot nem bizonyos ételek okozzák, hanem baktériumok, amelyek azonban probiotikumos kezeléssel elpusztíthatóak.

Rossz lehelet: Az étrendben keresendő okok

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2015.03.07. 05:21
A rossz lehelet elleni legjobb védelem, az étrend és a megfelelő szájhigiénia kombinációja. Rossz lehelete van? Talán meg kellene vizsgálni az étrendjét!

Miért okoz az Atkins-diéta kellemetlen szájszagot?

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2014.11.01. 14:21
Az Atkins-diétával járó rossz leheletet, vagy más néven halitózist, az alacsony szénhidráttartalmú étrenddel járó ketózis okozza. Az alacsony szénhidráttartalmú étrend gyakran okoz dehidratáltságot, különösen, ha nem figyelünk eléggé a megfelelő folyadékbevitelre.

Az alacsony szénhidráttartalmú étrend rossz leheletet okoz

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2012.10.08. 23:23
Az alacsony szénhidráttartalmú étrend talán jót tesz a derékvonalnak, ám semmiképpen nem a leheletnek, mivel halitózist, rossz leheletet okoz. Mivel az alacsony szénhidrát tartalmú diéták virágkorukat élik, a szájszag akár járványszerű is lehet.

Gyorsteszt a szájszag ellen

MTI - 2009.07.25. 10:48
Zsebméretű szájszag-tesztelő eszköz segíthet ellenőrizni a jövőben lélegzetünk "tisztaságát". Feltalálója, Mel Rosenberg, a tel-avivi Egyetem kutatója az OkayToKiss munkanevet adta a készüléknek, ami annyit tesz: SzabadACsók.

Szájszag

Orvos valaszol - Dr. Halla Gabriella - 2020.06.09. 11:17
Tisztelt Doktor nő! Évek óta tartó szájszaggal küzdök, mióta az eszemet tudom, fennáll a probléma. Akkoriban egy lyukas tejfognak tudtam be a kellemetlen állapotot, de miután kiesett, azután sem szűnt meg a probléma. 3 éve a manduláimat szedték k

Mandulakő állhat a háttérben?

Orvos valaszol - Dr. Zaránd Rajmund - 2017.11.25. 15:05
Tisztelt Doktor úr! Utóbbi időben feltűnt, hogy kellemetlen szag jön a számból., Ami érdekes, hogy lokalizálható. Ha megnyalom kezem és megszagolom, nem különösebb képen érzek kellemetlen szagot, viszont ha belenyúlok a számba, és egész hátra, n

Mitől lehetséges és hogyan lehet tenni a szájszag ellen?

Orvos valaszol - Dr. Plósz János - 2016.09.27. 19:22
Tisztlet Doktor Úr! olyan problémám volna nekem, hogy egész nap valami extra büdös a leheletem és a szám. pontosan széklet szagú és kellemetlen fura mellékízt (nem is tudom, hogy fogalmazzak mit érzek a számban). egész nap tic-tac meg rágó stb eszem

Mitől rossz a szájszagom?

Orvos valaszol - Dr. Plósz János - 2015.10.04. 22:04
Tisztelt Dr. Plósz János! Segítséget szeretnék kérni öntől, hogy mire utalhat a rossz szájszagom. A legfőbb gondom, hogy nem én érzem, hanem a párom, és ez nagyon kellemetlen számomra és számára is. Már hosszú ideje fennálló probléma, kb. 2-3 év

Kellemetlen test és szájszag

Orvos valaszol - Dr. Felszeghy Enikő - 2011.08.05. 17:44
Tisztelt Doktornő/Úr Olyan kérdésem lenne, hogy a kislányom csak 8-éves viszont nagyon erős testszaga van, nincs megizzadva, nem túlsúlyos, nem szed gyógyszert, átlagosan étkezik. Valamint a szájszaga is nagyon erős nem csak reggel, fogmosás után

Szájszag

Orvos valaszol - Dr. Papp Júlia - 2010.03.03. 09:36
Kedves Dr. Nő/úr! 21 éves férfi vagyokA problémám az, hogy reggel ébredés után mindig sárgás színű kellemetlen szagú váladék van a torkomon. Nem zavar a légzésben semmilyen szinten csak érzem, hogy ott van, és amikor iszok valamilyen folyadékot érz

Szájszag, zsibbadás

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2010.02.09. 21:19
Tisztelt Dr nő/úr már jó magam se tudom pontossan, mennyi ideje kb több, mint egy éve küszködöm szájszag problémával, azelőtt soha sem volt gondom vele. Már egy tucat fogorvosnál, szájsebésznél voltam akik azt mondták, hogy a fogaim nagyon is rendb

Szájszag

Orvos valaszol - WEBBeteg szerkesztőség - 2009.05.19. 11:44

Azt szeretném megkérdezni, hogy mitől lehet a szájszag, én utána olvastam és azt olvastam attól is lehet, hogy a nyelőcsövem nem záródik rendesen! És sztem az a baj, Erre van gyógyszer?

A szájszag (halitosis) mitől van?

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009.04.29. 14:38
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy kellemetlen szájszagom van mostanság, régebben nem volt ilyenfajta problémám. A fogaimat rendszeresen ápolom, nincsen lyukas fogam, gyomorsav túltengésem van, amire szedek savlekötő t

Kétségbeesett vagyok

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009.04.01. 20:13
Jó napot kívánok   Kedves Doktor Ur/ Nő. Én egy 21 éves lány vagyok. Van egy olyan problémám, hogy kellemetlen szagu a lehelletem, pedig minden nap rendszeressen kétszer mosom. Fogsejmet is használok. Rendszeressen rágózom is, és nem mulik el a kel