• Mandulakő állhat a háttérben?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! Utóbbi időben feltűnt, hogy kellemetlen szag jön a számból. Ami érdekes, hogy lokalizálható.Ha megnyalom kezem és megszagolom, nem különösebb képen érzek kellemetlen szagot, viszont ha belenyúlok a számba, és egész hátra, nem ahol a fogak tartózkodnak, hanem mandula és garat közötti részre, kellemetlen erős szagú lesz a kezem. És egy bizonyos ponton.Ha frissen mosok fogat, szájvizet használok, akár azonnal utána is érzik ott! Követ nem látok, de az nem jelenti azt, hogy nincs is, illetve alapból is eléggé el vannak bújva a manduláim, orvos is nehezebben látja ha vizsgálja. Hozzátartozik még, hogy ha megfázok, azonnal torkomra, mandulámra megy a betegség, kicsit hajlamosabb vagyok a torokfájásra. Illetve enyhe refluxom is van(habár utóbbi időben annak jeleit pont nem érzékeltem) Ezeknek tükrében merre irányítana doktor úr, és tud e bármit megállapítani Köszönettel.

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a szájszag témában

        Tisztelt Uram! A szájszagnak (foetor ex ore) számtalan oka lehet. Mandulakő és reflux nagyon gyakran áll a háttérben. Ha a detritus nem látszik, akkor nincs mandulakövesség. A reflux ügyben érdemes volna konzultálni a gasztroenterológussal, esetleg torokváladékot is lehet venni, bár mindezektől függetlenül zavaró szájszag esetén előbb vagy utóbb mandulaműtétet fognak javasolni. Jogosan, hisz ez az esetek 50-70%-ában megoldást jelent a problémára.


        Kérdés: 2017. november 25., 15:05; Megválaszolva: 2017. november 25., 19:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.