Sóbevitel téma

Miért vagyunk szomjasak?

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Miért leszünk szomjasak a túl sós ételek fogyasztása után? Hogyan szabályozza a nátrium-kálium aránya a vízháztartást? Megtudhatja a cikkünkből!

Mikor sok a sóból? Kutatási eredmények a só hatásairól

WEBBeteg - E. M. M., fordító

Számos tanulmány hangoztatja, hogy a túlzott sófogyasztás sok súlyos megbetegedés, többek közt a szívbetegségek és a stroke kockázatát növeli, ezért csökkenteni kellene a napi sófogyasztás javasolt mértékét. De vajon mi az a mennyiség, amikor a só már túl sok a szervezetünknek?

Hadjárat a túl zsíros, sós és cukros ételek ellen!

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Megváltoztak a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírások. Kétmillió ember érezheti szeptembertől, hogy kevesebb sót, cukrot tartalmaz a levese vagy a főzeléke. Györki Niké dietetikust, az MDOSZ vezetőségi tagját kérdeztük.

Sófogyasztási szokások: Kóstolás nélkül sózunk?

WEBBeteg - M. Zs.

Egy kutatás, melyet a Nemzetközi Táplálkozástudományi Szövetség (IUNS) és az Unilever tudósai vezettek, globálisan tekinti át a sófogyasztási szokásokat. A kutatás a fogyasztók megfigyelésén és kikérdezésén alapult.

Megjelent a közétkeztetésről szóló rendelet

MTI

Megjelent a szeptember elsejétől hatályos közétkeztetésről szóló rendelet, amely részletesen szabályozza a többek között az iskolai menzákon, kórházakban adandó ételek elkészítését és tápanyagtartalmát.

Gyomorrák - Veszélyben a fiatal felnőttek?

WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Tudósok megdöbbenve tapasztalták, hogy a gyomorrák előfordulási aránya meglepő mértékben nőtt a fiatal felnőtt korosztály körében, míg minden más korosztálynál csökken ez az arány.