Sóbevitel téma
Miért vagyunk szomjasak?
WEBBeteg - Tóth András, újságíró
Miért leszünk szomjasak a túl sós ételek fogyasztása után? Hogyan szabályozza a nátrium-kálium aránya a vízháztartást? Megtudhatja a cikkünkből!
Mikor sok a sóból? Kutatási eredmények a só hatásairól
WEBBeteg - E. M. M., fordító
Számos tanulmány hangoztatja, hogy a túlzott sófogyasztás sok súlyos megbetegedés, többek közt a szívbetegségek és a stroke kockázatát növeli, ezért csökkenteni kellene a napi sófogyasztás javasolt mértékét. De vajon mi az a mennyiség, amikor a só már túl sok a szervezetünknek?
Hadjárat a túl zsíros, sós és cukros ételek ellen!
WEBBeteg - Tóth András, újságíró
Megváltoztak a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírások. Kétmillió ember érezheti szeptembertől, hogy kevesebb sót, cukrot tartalmaz a levese vagy a főzeléke. Györki Niké dietetikust, az MDOSZ vezetőségi tagját kérdeztük.
Sófogyasztási szokások: Kóstolás nélkül sózunk?
WEBBeteg - M. Zs.
Egy kutatás, melyet a Nemzetközi Táplálkozástudományi Szövetség (IUNS) és az Unilever tudósai vezettek, globálisan tekinti át a sófogyasztási szokásokat. A kutatás a fogyasztók megfigyelésén és kikérdezésén alapult.
Megjelent a közétkeztetésről szóló rendelet
MTI
Megjelent a szeptember elsejétől hatályos közétkeztetésről szóló rendelet, amely részletesen szabályozza a többek között az iskolai menzákon, kórházakban adandó ételek elkészítését és tápanyagtartalmát.
Gyomorrák - Veszélyben a fiatal felnőttek?
WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Tudósok megdöbbenve tapasztalták, hogy a gyomorrák előfordulási aránya meglepő mértékben nőtt a fiatal felnőtt korosztály körében, míg minden más korosztálynál csökken ez az arány.