Menstruációs ciklus téma

COVID-19 elleni vakcinálás után megváltozhat a menstruációs ciklus

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

miután felvette a védőoltást, a megszokotthoz képest mára más lett a menstruációs ciklusa. A lehetséges összefüggést öt kutatóintézet tudósai tanulmányozzák az amerikai Nemzeti Egészségintézet (National Institutes of Health) támogatásával.

Középidős (ovulációs) fájdalom

WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász

Ovulációs fájdalomról akkor beszélünk, amikor körülbelül a menstruáció előtt 14 nappal alhasi, többnyire féloldali fájdalom jelentkezik.

Vakcinálás utáni menstruációs zavar

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

Miért jelentkezik egyeseknél zavar a megszokott ciklusukban? Erre keresi a választ több nőgyógyász és más szakember.

Mikor beszélhetünk normális menstruációról?

WEBBeteg - Dr. Molnár Zsuzsanna, szülész-nőgyógyász szakorvos

Menstruációs ciklus

A menstruáció szerencsére napjainkban már nem tabutéma. Mégis szükséges tisztázni, hogy mik a normális menstruáció jellemzői, mikor is beszélünk kóros vérzésről.

Úgy felpuffadtam, mintha terhes lennék - Hormonális okok

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Különösen a nőknél megfigyelhető, hogy időnként annyira puffad a hasuk, hogy már-már terhesnek néznek ki. Vajon mi lehet az oka az ilyen jellegű puffadásnak?

Meddőség: a pajzsmirigy működése a petefészekre is hat

Budai Endokrinközpont

A pajzsmirigy gyulladása vagy csökkent működése akár önmagában is meddőséget, vetélést okozhat. Tovább nehezíti a helyzetet, hogy a pajzsmirigy működésére ható hormonok a petefészek működését is befolyásolják. A petefészek által termelt hormon szintjének ellenőrzése meddőség, vetélés, korai klimax esetén és lombikprogram előtt is javasolt.

A hormonok előre jelezhetik az asztmás rohamot

Orvostkeresek Egészségmagazin

Kutatók szoros összefüggést találtak a nők menstruációs ciklusa és az asztmás tünetek változása közt. A módszer segítségével csökkenthető, vagy megelőzhető a rohamok kialakulása.

vérzészavar?

Orvos valaszol - Dr. Deli Tamás

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! 2009. augusztusától 2010. áprilisáig szedtem a Belara nevű fogamzásgátlót. 2010. áprilisában abbahagytam a szedését vérzészavarok és fogamzásgátlási mód megváltoztatása miatt (nem nagyon szednék gyógyszert, ennél a t

nuvaring gondok

Orvos valaszol - Dr. Deli Tamás

Tisztelt Doktornő! Párommal 1, 5 éve élünk aktív nemi életet, és döntésünk alapján 11 hónapja nuvaringet használ. Az első időkben nem volt semmi gond, viszont 6 hónapja jelentkező gondok miatt, úgy döntött hogy inkább abbahagyja, ez volt majd egy

valami gond lehet?

Orvos valaszol - Dr. Deli Tamás

Tisztelt dr úr v. dr nő! A kérdésem a következö lenne tavaj agusztusban volt egy méhenkivüli terhességem majd tulestem a latoroszkopos mütéten ami tökéletesen sikerült mindkét oldalt rendben van minden mármint nem kellet eltávolitani semmit a kérd