Mio-inozitol mellekhatás menstruációs ciklusra

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 29 éves nő vagyok. Nem szedek semmilyen fogamzásgátlót. Pár hónapja inzulin rezisztenciával diagnosztizáltak (BMI 23.8 volt) . Étrendet változtattam, egészségesen találkozom, mindennap sokat mozgok, aktív vagyok. Az orvos javaslatára napi 500-1000mg mio-inozitolt is elkezdtem szedni. Le is adtam 10 kg-ot gyorsan, jelenlegi BMI 20.8. Még szeretnék 2-4 kilogrammot leadni, hogy elérjem a kis súlyfelszedés előtti súlyom, bár testzsír százalékom már most viszonylag alacsony, 19.7%. A kérdésem a mio-inozitollal kapcsolatban lenne. Szedés előtt nem volt semmi gond a menstruációmmal. A ciklusom óramű pontossággal 28 napos volt. Mikor szedem a készítményt akkor ez meghosszabbodik 30-31 napra. Hogy teszteljem hogy a készítmény okozta e ezt abbahagytam a szedést és ciklusom visszaállt 28 napra, majd újra szedni kezdtem és ciklusom újra 30-31 napos lett. Tudom, hogy mio-izonitol ajánlott PCOS betegeknek, amiben én nem szenvedek. Miért változtatja meg a mio-inozitol a ciklusom hosszát? Ajánlott lenne abbahagynom a szedést, vagy a 30-31 napos ciklus még normális? Válaszát köszönettel, Elisabeth

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Mio inozitol mellékhatás menstruációs ciklusra témában

Tisztelt Hölgyem !

Igen, a 30-31 napos ciklus még normális és az Mio-inozitol jelen tudásunk szerint cikluszavarokat nem okoz, viszont segithet a fogamzás létrejöttében , igy további szedését javasolnám.

Örvendetes a BMI kedvező alakulása, de a PCO syndroma,/betegség /igazolása csak a terheléses vércukor vizsgálat értékeiből adódó HOMA index alapján állapitható vagy zárható ki. / ha, az érték 2 felett van, akkor beszélünk PCO-ról /.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2021. május 26., 23:12; Megválaszolva: 2021. június 09., 07:37
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Konizáció után
Miért ilyen erős görcseim vannak?
Jónapot Doktornő! Olyan problémam lenne. 7hónapja szültem meg a 3-4 gyerekeimet (ikrek) kb. 2hónapra rá megjött az első menzeszem szülésóta, azóta...
Metaplasia
Kedves Dr.Nő! A rákszűrés eredményem P2 -es negatív neoplasticus elváltozásra, viszont a vegyes baktérium és metaplasia be van jelölve. Kérdésem...
Fogamzásgátló abbahagyása
Tisztelt Doktor Úr! A menstruációm első napján elkezdtem szedni a Belara fogamzásgátlót. Majd mikor elmúlt a vérzésem, 1 hét után újra volt...
Elmeszesedett 4,5 cm myomagöb
Üdvözlöm! 2 éve az életminőségemet rontó hasi panaszaim vannak. A jobb oldali hasfelem egy pontján a myoma nyomja a szerveimet. Vizelési székelési...