Légúti fertőzés téma

A gégegyulladás tünetei és kezelése

WEBBeteg - Dr. Nagy László, infektológus

A gégén belüli anatómiai viszonyok szűkebbek, a nyálkahártya laza, vizenyőképződésre hajlamos, és ezért gyulladás következtében a keresztmetszet még jobban beszűkülhet, amely nehezített légzést eredményez. Ez különösen érvényes csecsemőkre és kisgyermekekre.

Enyhe légúti fertőzés is belobbanthatja az asztmát

Budai Allergiaközpont - Dr. Potecz Györgyi, tüdőgyógyász, allergológus

Tipikus náthás tünetekkel, tüsszögéssel, orrfolyással kezdődik, majd néhány nap elteltével súlyos nehézlégzéssé alakul az enyhe megfázás. Ha valaki asztmás, még jobban kell figyelnie a megelőzésre, kezdeti tünetekre és kezelésre.

A korai légúti fertőzések fokozzák a gyermekeknél az 1-es típusú cukorbetegség kockázatát

WEBBeteg - Cs. K., fordító

Azoknál a csecsemőknél, akik életük első 6 hónapjában visszatérő vírusos légúti fertőzésben szenvedtek, magasabb az 1-es típusú diabétesz kialakulásának kockázata a 8. életévre - állítja egy új, a JAMA című szaklapban megjelent tanulmány.

Nyár végi veszélyek: zavartalan átállás a szeptemberre

Red Lemon Media

Az augusztus kicsit olyan, mint a hét napjai közül a vasárnap: még pihenünk, de már tudjuk, hogy hamarosan indul a teljes erőbedobás, munkában és az iskolában. Nézzük, mire figyeljünk szeptember közeledtével, hogy az átállás zavartalanul mehessen végbe. Csökkentsük például a megfázásos betegségek esélyét!

Kézhigiénés világnap - Fontos a gyakori, alapos, szappanos kézmosás

MTI

A gyakori, alapos, szappanos kézmosás fontosságára hívja fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a kézhigiénés világnapon, május 5-én.

A D-vitamin hiány felelős a civilizációs betegségekért?

orvostkeresek.hu

A gyermek és felnőtt lakosságban végzett nemzetközi tudományos vizsgálatok arra utalnak, hogy a lakosság D- vitamin ellátottsága nem megfelelő.

Közeleg a hidegfront: kik a legveszélyeztetebbek?

MTI

A hidegfront leginkább a magas vérnyomásban szenvedőket veszélyeztetheti, de a szívbetegeknél is előfordulhat mellkasi szorító fájdalom. Gyakori tünet még a fejfájás, de a hidegfront az agresszivitást is fokozza - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön, az MTI megkeresésére.

Torok gege

Orvos valaszol - Dr. Zaránd Rajmund

Üdv Egy honapja kuzdok felsolegutimegfazassalkezdodott eros natha es kohoges gondoltam csak elmulik. Hatelkezdett fajni a mandilaim de ugx mintha szetvertem volna ilyen eros fajdalmat sosem ereztem elm haz a dokumhoz kaptam klacid500 nem hasznalt H

Influenza orvosi ellátása

Orvos valaszol - Dr. Szanyi Andrea

Jó napot kìvánok! Segìtséget szeretnék kérni, hogy miért nem akar elmùlni az influenzám. Sajnos doktorhoz nem mehetek, mert külföldön élek és lejárt a beteg biztosìtásom, mivel 1éve nem találok munkát. Ha orvosi ellátást veszek igénybe, fizetnem kell

Lehetséges hörghurut terhesség alatt

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó

Kedves Doktornő, azért fordulok Önhöz, mert jelenleg nem áll módomban orvoshoz menni. A múlt héten 2 nap alatt influenza jellegű, bár erősebb megbetegedésen estem át. Az izomfájdalom sokkal erősebb volt, mint máskor, leginkább nem az izomlázhoz, han