Kigyógyulok valaha ebből?

Kedves Csilla! Nem dohányozom, sosem volt bajom a tüdőmmel. Kb. évente mindig elkap vmi légúti betegség, vhogy összeszedem. Március közepén volt egy lázas, torok és fejfájós, gyengeséggel járó betegségem, Augmentin Duo-t kaptam rá, 7 napig szedtem, betegállományban voltam 1 hétig, tényleg sokat feküdtem. A gyengeségen, fejfájáson kívül semmi nem múlt el, sőt húsvétra megint elkezdett fájni a torkom, zöld váladék jött belőle. Erre Levoxa-t kaptam, 5 nap, 5 szem, de ettől sem jöttem helyre igazán. Nem hat rám a gyógyszer. Most 2. hete már 2 naponta reszelek gyömbért, fokhagymát és összekeverem mézzel, reggel, este pár kiskanállal ebből eszem. Nagyon jó utána a tüdőmnek, légutaimnak., De a reggelek ugyanúgy köhögősek, még mindig halványzöld, aztán fehéres, majd színtelen váladék jön fel. Sós vízzel gargalizáltam már, az is csak rövid ideig hat sajnos. Szóval, mintha csak nonstop termelődne a váladék és semmi sem hat rá. Egyikünk sem allergiás a családban. Találtam otthon nem lejárt Cetirizint, a lányomnak írta fel régebben a doktornője a köhögési inger csillapítására. Este 1-et beveszek, ettől legalább nem köhögök én sem. Minden nap szedek C, D vitamint, többféle B-vitamint multiban, halolaj kapszulát, zöldség, gyümölcs minden nap van, vagy e, vagy az, figyelek rá, mégsem gyógyulok. Máskor is volt már elhúzódó köhögésem, de most télen több doboz torokfertőtlenítő szopogató mellett is köhögök, váladékozok. Dolgozni ettől eljárok, mert amúgy semmi bajom és irodai munkám van. Mit tehetnék még? Köszönöm szépen válaszát! Üdv, K. Ildikó

Dr. Hangonyi Csilla válasza makacs légúti fertőzés témában

Kedves Ildikó! Mivel az antibiotikus kezelés nem volt hatásos, így valószínűleg légúti vírusfertőzése van, ami nagyon gyakran, (különösen az idei téli-tavaszi vírus típusoknál) elhúzódó köhögést okoz. Az is gyakran előfordul, hogy az egyik betegségből lábadozva, amikor még a szervezet gyengébb, egy újabb vírus fertőz meg minket. Valószínűleg idővel lassan megszűnnek majd a panaszok, de amennyiben nem így lenne, érdemes felkeresni egy tüdőgyógyászati szakrendelést, ahol az esetleges allergiás hátteret ki tudják zárni, illetve kaphat olyan belégző szereket, amik gyorsítják a teljes gyógyulást. Üdvözlettel:

Megválaszolva: 2023. április 25.

Kérdések és válaszok: Krónikus bronchitis (COPD)

Szakorvosi vélemény
Tisztelt Dr. Hangonyi Csilla Tegnap voltam munka alkalmassági vizsgálaton, amin volt spiro teszt, egyszer fújtam ott azt mondták megfelel, de mivel nem...
Lehet COPD?
Tisztelt Dr. Hangonyi Csilla Lehetséges hogy nálam fennál a copd betegség? Orvosi alkalmasságin voltam ahol volt spiro vizsgálat, Elkezdtem nézegetni az...
Folyamatos Szédülés
Kedves Doktornő! Ez a vizsgálat októberben készült. KLINIKAI ADATOK ÉS A VIZSGÁLAT INDIKÁCIÓJA: Fullad, köhög. kardiológus utalta be, dohányzik. RÉSZLETES...
Krónikus hörghurut kínai vakcina
Tisztelt Doktornő! A kérdésem, hogy krónikus hörghurut mellett, köhögéssel, mely köpetürítéssel is jár, a kínai oltás felvehető, ha felkínálják, vagy a...
COPD gyanú ...?
Tisztelt Doktornő! 3 hete légzési nehézségem volt. Alvás közben jelentkezett. Köhögni nem köhögtem csak reggelente, néha barna váladékkal (25 éve napi 15 szál...
Lehet-e roncs tüdőbetegséggel covid-19...
Kedves Doktornő? Anyukám 81 éves és úgynevezett roncstüdővel született, illetve még a kórházi pappírokon még az is szerepel, hogy ki vannak tágulva a hörgők....