Lehetséges hörghurut terhesség alatt

Kedves Doktornő, azért fordulok Önhöz, mert jelenleg nem áll módomban orvoshoz menni. A múlt héten 2 nap alatt influenza jellegű, bár erősebb megbetegedésen estem át. Az izomfájdalom sokkal erősebb volt, mint máskor, leginkább nem az izomlázhoz, hanem egy verés, esés utáni fájdalomhoz volt hasonló. Viszont tüneteim utána teljesen megszűntek. Öt napja berekedtem, egy nap múlva jelentkezett torokfájás, majd lassan köhögés, fájdalom a mellkas bal oldalán, viszkető érzés a bal lapocka alatt. A viszkető érzés átalakult enyhe, állandó fájdalommá, és a mellkasi fájdalom is enyhült. Viszont jelenleg a nyelés is problémákat okoz. A torkom és a nyelőcsövem állandóan fáj, nyelés esetén nagyon fáj. Viszonylag keveset, de köhögök, és zöld színű köpet távozik, mint ahogy az orrváladék is sűrű, zöld színű. Minden köhögés fájdalmas, többnyire öklendezéssel jár. Lázam nincs, általában normális, legmagasabb mért hőmérsékletem 37, 3, bár az arcom sokszor ég. Ma reggel jelentkezett a fájdalom a jobb lapockám alatt is. Többször volt már régen hörghurut gyulladásom, ahhoz hasonló, de eddig még nem vártam orvossal, hátfájdalom esetén már mentem az antibiotikumért. Most viszont terhes vagyok, a hatodik hónapban, május 21-re írtak ki. Ráadásul külföldön (spanyolország) , és egy hónap múlva megyek csak haza. Tudtommal nem szedhetek antibiotikumot. Milyen alternatíváim vannak? Meg lehet ebből gyógyulni kezelés nélkül? Egy ilyen megbetegedéssel el lehet-e húzni 2, 5 hónapot? Hogyan tehetek magam a gyógyulásért? Séta a friss levegőn, hiába van hideg, vagy inkább meleg helyen, szellőztetéssel? Bármilyen tanácsnak nagyon örülnék. A lányom (3 éves) januárban 3 különböző vírusos megbetegedésen esett át, amelyek egyike sem jelentkezett nálam, de szerintem az immunrendszerem le van gyengülve. Kicsit aggódom, a tüdőm mindkét fele még nem fájt egyszerre, és a sajtó szerint a terhesek veszélyeztetettek, akár egy egyszerű influenza esetén is. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza légúti fertőzés témában

Tisztelt Kérdező!

Ebben az állapotban a hideg levegőt nem ajánlom, az orvosi vizsgálatot annál inkább.Van olyan antibiotikum, amelyet indokolt esetben várandósok is kaphatnak, lehet, hogy Önnek is szüksége lenne rá, ezt személyes vizsgálattal lehet eldönteni. Mielőbbi gyógyulást kívánok!

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2015. február 03., 04:38; Megválaszolva: 2015. február 05., 21:53
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
CT leletem
T Doktornő.... Mellrákos beteg vagyok december ota kapok kemót, közbe volt CT vizsgálatom. Amiben a véleményhez írták a jobb alsó tüdőlebeny 6mm es...
Kell aggódnom?
Üdvözlöm Doktornő! Ma jött meg a tüdő ct eredményem és szeretném tudni mi a bajom,kell e aggódjak a leírtakkal kapcsolatban? Válaszát előre is...
Mellkhas szúrás terhesen
Tisztelt Doktornő! 15 hetes kismama vagyok.Szúró,égő érzést tapasztalok már 5 hete a mellkhasomban.Leginkább a nyelőcső,szegycsont irányában,de...
Légzésfunkció
Kedves Dr bő! Légzésfunkciom eredménye a következő! FEV1 79%.Fev1Vc 89%.Segítene nekem ezt értelmezni? Ez nagyin rossz erednény? 42 éves...
Köhögés, szédülés
Jó estét! December 16. - án szültem császármetszéssel, márt ott a kórházban elkezdődött egy köhögés, de mára nagyon erőssé vált, rengeteg...