Szabad-e?

Jó Napot Doktor Nő/Úr! Az elmúlt másfél hónapba 3xra vagyok megfázva. Az első két alkalomnál torokfertőtlenítőt kaptam meg fájdalom, gyulladás csökkentőt. A 3. Alkalommal már fulladtam, fájt a tüdőm, náthás voltam, zöld váladék jött fel. Az orvos az mondta hörghurutom van, kaptam Cefzil 500mg-ot meg köptetőt, de még mindig bahultam. Vissza mentem az orvoshoz, irt fel nekem Montelucast 5mg-ot meg egy másik köptetőt. Kőpet alig alig, de jön fel, a tüdöm még fáj, bahulni nem mindig bahulok. Viszont ettől a tablettától rosszul vagyok, remegek, görcsöl a fejem, kiszáradok tőle, hasmenésem is volt 1x, hányinger, szivdobogás érzés, izzadás, pulzusszám emelkedés. Az lenne a kérdésem, hogy igy is be kell szednem, hogy rosszul vagyok tőle vagy van más mód? Ezen kívül crossfitezek, lehet ezzel sportolni már, biztonságos? Szeretnék szaunába is menni a kőzel jövöben, a montelucast tablettával lehet szaunázni? Ezek mellett szedek Jangee fogamzásgátlót és Nolpaza savlekötőt, esetleg lenne javaslat, hogy ezeket a gyógyszereket hány óra elteltével vegyem be, hogy ne üssék egymást? Ezek mellett gözőlők soval meg eukaliptusszal, mert az arcomba a váladék alig akar szűnni, de az átlátszó! Válaszait előre is köszönöm! Üdv. Bernadett

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza légúti fertőzés témában

Kedves Kérdező!

Amíg nem jön rendbe teljesen, addig ne sportoljon, inkább a kényelmes sétát javaslom jó levegőn. Ha valamelyik gyógyszertől rosszul van, vagy mellékhatást észlel, azt hagyja abba, és menjen vissza kezelő orvosához. A savlekötő gyógyszert este lefekvés előtt vegye be, hogy a többi gyógyszer felszívódását ne csökkentse. Szaunázni a gyógyszerek mellett lehet, de csak ha már nem köhög, nem fullad, és nincs láza.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2014. október 24., 16:36; Megválaszolva: 2014. október 26., 14:40
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Mellkasröntgen lelet értelmezése
Diszkrét tüdőgyulladás DAB
Légzésnehézség
Tisztelt Doktornő, 7. éve egyáltalán nem dohányzom. 
Mellkas rtg!
Azbeszt belégzése 2