Koponyasérülés téma

Az agyrázkódás és a traumás agyi sérülések tünetei

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus

Traumás agykárosodást leggyakrabban hirtelen, erőteljes ütés okozhat, aminek során az agy nekiütődik a csontos koponyának. A nyílt sérülés lényegesen ritkább, mint az agyrázkódás.

Koponyasérülés: új eszköz kifejlesztésében vesznek részt magyar kutatók

MTI

Az Egyesült Államok védelmi minisztériuma által életre hívott, 22 intézmény - köztük a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) munkatársai - által végzett kutatás eredményeiről a Lancet Neurology nevű orvosi szaklapban számoltak be a szerzők július végén.

Nagy gondot kell fordítani a koponyasérülések megelőzésére - konferencia

MTI

A koponyasérülések megelőzésének fontosságát hangoztatták a Pécsi Tudományegyetem (PTE) e témában rendezett konferenciájának előadói kedden a baranyai megyeszékhelyen.

Működőképes 3D-s agyszövetet állítottak laboratóriumban elő amerikai kutatók

MTI

Első ízben állítottak elő laboratóriumban működőképes háromdimenziós agyszövetet, amelyet két hónapon át sikerült életben tartani.

Agysérülések kezelése zsírsejtekkel

MTI

Baleset okozta agykárosodás kezelésére új reményt kínál az a technika, amely lehetővé teszi, hogy a sérült agysejteket a beteg saját zsírszövetéből származó őssejtekkel pótolják.

Barkácsfúróval végzett sikeres koponyaműtétet

MTI

Házi barkácsfúróval lyukasztotta ki egy gyerek koponyáját egy vidéki orvos Ausztráliában, amivel megmentette a fiú életét.

bessüpedt homlok

Orvos valaszol - Dr. Kerekes Éva

15 hónapos baba leset a székről homlokát fél arcát beütötte szemhéja belilult meg a homloka. sokára ment le a duzzanat, röngent nemcsináltak, voltunk szemészeten nemtaláltak semmi eltérést. De a homloka és rögtön a szem fölött 1-2 mm bessüpedt és oly

agyrázkódás

Orvos valaszol - Dr. Kerekes Éva

Kedves Doktornő! Kisfiam 7 hónapos és mindenhol feláll csak még sokszor el is esik. Ekkor beveri a padlóba (gress lap) a fejét és nagyon sír.Szeretném kérdezni, ettől lehet e valami baja, agyrázkódása esetleg? Válaszát előre is köszönöm. Tis

Agysérülés

Orvos valaszol - Dr. Kerekes Éva

Jó napot kívánok! Közeli családtagunk súlyos autóbalesetet szenvedett és sajnos a fejét ütötte be, ezáltal megsérült az agytörzs, homloklebeny.. A CT szerint az agytörzsben keletkezett vér felszívódott, viszont a homloklebeny vizenyős (sajnos nem

Egy motorbalesetes édesapa

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó

Kedves Doktornő/Doktor Úr! Édesapám, aki 43 éves, 1 hónapja súlyos motorbalesetet szenvedett, szarvassal ütközött. Koponyaalapi törése, koponyaűri vérzése, agyzúzódása, agyödémája volt. Az agysejtek nagy számban pusztultak el, az orvosok szerint n