• Koponyasérülés téma

    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus
    Traumás agykárosodást leggyakrabban hirtelen, erőteljes ütés okozhat, aminek során az agy nekiütődik a csontos koponyának. A nyílt sérülés lényegesen ritkább, mint az agyrázkódás.
    MTI
    Az Egyesült Államok védelmi minisztériuma által életre hívott, 22 intézmény - köztük a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) munkatársai - által végzett kutatás eredményeiről a Lancet Neurology nevű orvosi szaklapban számoltak be a szerzők július végén.
    MTI
    A koponyasérülések megelőzésének fontosságát hangoztatták a Pécsi Tudományegyetem (PTE) e témában rendezett konferenciájának előadói kedden a baranyai megyeszékhelyen.
    MTI
    Első ízben állítottak elő laboratóriumban működőképes háromdimenziós agyszövetet, amelyet két hónapon át sikerült életben tartani.
    MTI
    Baleset okozta agykárosodás kezelésére új reményt kínál az a technika, amely lehetővé teszi, hogy a sérült agysejteket a beteg saját zsírszövetéből származó őssejtekkel pótolják.
    MTI
    Házi barkácsfúróval lyukasztotta ki egy gyerek koponyáját egy vidéki orvos Ausztráliában, amivel megmentette a fiú életét.
    Orvos valaszol - Dr. Kerekes Éva
    15 hónapos baba leset a székről homlokát fél arcát beütötte szemhéja belilult meg a homloka. sokára ment le a duzzanat, röngent nemcsináltak, voltunk szemészeten nemtaláltak semmi eltérést. De a homloka és rögtön a szem fölött...
    Orvos valaszol - Dr. Kerekes Éva
    Kedves Doktornő! Kisfiam 7 hónapos és mindenhol feláll csak még sokszor el is esik. Ekkor beveri a padlóba ( gress lap) a fejét és nagyon sír.Szeretném kérdezni, ettől lehet e valami baja, agyrázkódása esetleg? Válaszát előre...
    Orvos valaszol - Dr. Kerekes Éva
    Üdvözlöm 33 éves férfi vagyok. 15 éves koromba volt egy súlyos koponyasérülésem. Tejesen meggyógyultam, felépültem. Csak az a problémám hogy baleset óta mindenhol nehezen jegyzek meg dolgokat, pl. új munkahely, új tárgyak...
    Orvos valaszol - Dr. Kerekes Éva
    Jó napot kívánok! Közeli családtagunk súlyos autóbalesetet szenvedett és sajnos a fejét ütötte be, ezáltal megsérült az agytörzs, homloklebeny.. A CT szerint az agytörzsben keletkezett vér felszívódott, viszont a homloklebeny...
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!