Hús téma

Több a jótékony omega-3 zsírsav az organikus tejben és húsokban

MTI

Majdnem 50 százalékkal több omega-3 zsírsav található az organikus tejben és húsokban, mint hagyományos változataikban - állapította meg egy nemzetközi szakértőkből álló csoport a témában végzett eddigi legnagyobb tanulmány során.

Ezt ettük negyedszázada

diabetes.hu - Kicsák Marian, dietetikus

Előző számunkban az őskorról írtam. A diétával kapcsolatos ajánlások 25 évvel ezelőtt nagy fordulatot vettek. S e változások igen lényegesek voltak.

Mi is a baj a ló húsával?

WEBBeteg

Ha az IKEA-s lóhúsbotrány kapcsán akarunk egy kicsit azon filozofálgatni, hogy mi is a baj a ló húsával, már a legelején ki kell jelentenünk, hogy az égvilágon semmi. Élettanilag összetevői tökéletesen megfelelnek a szervezetnek, sovány, ugyan igaz, hogy kicsit édesebb, mint a marha. A lóhús tehát minden további nélkül fogyasztható, az igazi baj vele mindössze annyi, hogy nem volt a címkéken feltüntetve.