Gyerek téma

Megvannak 2012 legkedvesebb gyermekorvosai

Astellas az Orvosokért Díj

Lezárult az idén első alkalommal meghirdetett Astellas Gyermekrajz Pályázat közönségszavazása. A nevezési határidő lejártáig beküldött 335 pályaművet január első napjaiban a zsűri értékelte, majd kiválasztotta azt a 115 alkotást, amely a döntőt jelentő közönségszavazáson is részt vehetett.

Táplálkozási tippek túlsúlyos gyerekeknek

WEBBeteg - Lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekorvos

Ha gyermekének fogynia kell, muszáj tartósan megváltoztatni táplálkozási- és életviteli szokásait. A jelszó: sok mozgás sok folyadékkal. Változtatni kell a rossz szokásokon, s néha étkezési napló vezetése is segít.

Mesemondó, Sapkatolvaj, Vicces doktor bácsi - a világ legkedvesebb orvosai gyerekszemmel

Astellas az Orvosokért Díj

Már csak három hétig küldhetik be rajzaikat azok a 6-14 éves korosztályba tartozó gyerekek, akik az idén első alkalommal meghirdetett Astellas Gyermekrajz Pályázaton doktor nénijükkel, doktor bácsijukkal kapcsolatos legkedvesebb történetüket bemutatva részt szeretnének venni.

A családi körben étkező gyerekek között kevesebb lesz túlsúlyos

MTI

A rendezett körülmények között élő és rendszeresen családi körben étkező 10 év alatti gyerekeknek 50 százalékkal kisebb az esélyük az elhízásra egy magyar részvétellel végzett nemzetközi kutatás közelmúltban összesített eredményei szerint.

Elhízott a gyerekem, mit tegyek? - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Kisfiam, aki 2 1/2 éves és 100 cm magas 23,5 kiló! Nem eszik sokat a gyermekem, inkább iszik. Általában teát, gyümölcslevet. Viszont a vizet nem szereti, ha azt kap, akkor inkább nem iszik. Nem tudom, mit csináljak, vigyem el a gyerekorvoshoz? - A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

A kövér gyerekek ízérzékelése kevésbé érzékeny

MTI

Az elhízott gyerekeknek kevésbé érzékeny az ízérzékelése, mint normál súlyú kortársaiké - állapították meg tanulmányukban német kutatók.

Hogy motiváljuk a gyerekeket a házi feladat elkészítésére?

WEBBeteg - B. M. , szakfordító

A legtöbb gyerek nem szívesen írja meg a házit. Amerikai tudósok szerint azonban a szülők könnyen motiválhatják gyermekeiket.

Rovarok és élősködők okozta bőrbetegségek

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet

Tavasztól őszig a szabadban tartózkodó gyermekek fedetlen testrészein nagyon gyakoriak a rovarcsípések. A kellemetlen viszketésen kívül a vakarás következtében kialakuló gennyes bőrfertőzések, a szúrással bejutó kórokozók, ritka esetben súlyos allergiás reakció kialakulása miatt fontos a tünetek felismerése és a megelőzéshez szükséges tennivalók ismerete.

A hasfájás megítélését könnyítő megfigyelések

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet

Mint minden gyermekgyógyászati kórállapot esetén, így a hasfájásra panaszkodó gyermek vagy az arra gyanús csecsemő esetében is a hasfájás objektív jeleit kell keresni.

Iskolakezdésre elhíznak a gyerekek

WEBBeteg - B. M. , szakfordító

Sok általános iskolás gyermek meghízik a nyári szünidő alatt. Az általános iskolás kor az elhízás szempontjából a legkritikusabb időszaknak számít.