• Epilepszia: gyermekeknél a legrégebbi a legjobb szer

    Szerző: MTI

    A legrégebbi szert találták legalkalmasabbnak a gyerekek epilepsziás terápiájához. Az 1950-es évektől alkalmazott anyag hatásossága mellett a legkevesebb mellékhatást eredményezte.

    Az 1950-es évek óta használják a gyerekkori kis- vagy más néven absence rohamok kezelésére azt az szert, mely két újabb hatóanyaghoz viszonyítva a legjobb eredményt mutatta a cincinnati gyerekkórház kutatóinak felmérése szerint.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A gyerekeknél sokszor nem rángással és görcsökkel jelentkezik az epilepszia, hanem naponta sokszor másodpercekre, akár 20 másodpercre is a semmibe révednek, elbámulnak.

    Ezt nevezik a szakemberek absence epilepsziának, amely általában a gyerekek 4-8 éves korában jelentkezik.

    A tanulmányban az Egyesült Államok 32 központjában kezelt 446 gyereket vizsgáltak.

    A követés eredménye szerint a legrégibb szer csaknem a leghatásosabb volt, ugyanakkor a legkevesebb mellékhatással járt, ezért összességében a legalkalmasabbnak minősült a gyerekek kezelésére.

    (MTI)

    Legutóbb frissült: 2010.03.04 16:51
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Alzheimer-kór kezelése

    Alzheimer-kór kezelése

    Dr. Zsuga Judit

    A nyugodt és stabil otthoni környezet csökkenti a viselkedési zavarokat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Segítség, becsípődött a derekam - Mit tegyek?

    Néhány hete fültanúja voltam, amint egy baráti társaság tagjai arról társalogtak, ki hogyan élte meg az elsőt. Mármint élete első idegbecsípődését. Kifejezetten élveztem volna a színes élménybeszámolót, ha nem tudnám, milyen komoly probléma áll az ártalmatlannak hitt jelenség hátterében.

    Tippek iskolakezdéshez - Hogy könnyebb legyen az első nap

    Az iskolakezdés mind a gyerekek, mind a szülők számára kihívást jelent. Adunk néhány tanácsot, hogy megkönnyítsük az első napokat.

    Napszúrás csecsemőknél, kisgyermekeknél

    A napszúrást többnyire közvetlen napsugárzás okozza, ami az agyhártya ingerléséhez vezet. Ez gyakran együtt jár az agy megduzzadásával és az agyi nyomás emelkedésével. Különösen nagy veszélyt jelent a napszúrás a csecsemőkre, főleg akkor, ha a kis fejük vagy nyakuk fedetlenül ki van téve a napsugaraknak.

    Hőség és egészségünk

    A nagy hőség extrém megterhelést jelent az emberi szervezet számára, amelynek ilyenkor folyamatosan arra kell törekednie, hogy testhőmérsékletünket állandó szinten tartsa. A hőség különösen az idős emberekre és a gyerekekre, de bármely egészséges emberre nézve is igen veszélyes lehet.

    A Parkinson-kór diagnosztizálása és kezelési lehetőségei

    A Parkinson-kórban szenvedő betegek a kezelés kezdetén általában drámai javulást mutatnak. Később a gyógyszerek hatása csökken, amely csak egy ideig ellensúlyozható az adagok emelésével és új gyógyszerek bevezetésével - számos más módszert is segítségül kell hívni.

    A napszúrás tünetei, megelőzése és kezelése

    A napszúrást (insolatio) sokan csak apró kellemetlenségnek tartják, pedig komoly egészségügyi probléma lehet, akár az életet veszélyeztető állapot is kialakulhat.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.