Testnevelés órán halt meg egy 12 éves fiú

Szerző: Független Hírügynökség

Csütörtökön délben megállapították a halál beálltát annál a jászberényi kisfiúnál, akinek egy hete, pénteken a tornaórán állt meg a szíve - mondta el a Független Hírügynökségnek a 12 éves fiút ápoló Heim Pál Gyermekkórház főigazgatója pénteken.

Harmat György elmondta: a fiú a kórházba szállítás óta a klinikai halál állapotában volt és csütörtökön, az ilyenkor szokásos 72 órás megfigyelési periódus lejárta után állapították meg a halál beálltát. A főigazgató leszögezte: törvényszéki boncolást rendeltek el a kisfiúnál, hogy kiderüljön mi okozta a halálát.

A jászberényi Belvárosi Általános Iskola igazgatója korábban elmondta, hogy a gyerekek a testnevelés órán épp az úgynevezett ötperces futást gyakorolták. Egy perc futás után egy perc pihenő következett.

A szerencsétlenül járt fiú eközben leült, majd hirtelen eldőlt. A szemtanúk szerint fáradtságra panaszkodott mielőtt rosszul lett.

Az igazgató a Független Hírügynökségnek korábban azt mondta, hogy a gyerek nem volt beteges, nem tudnak róla, hogy egészségügyi problémája lett volna.

A mentők a riasztás után hat perccel az iskolába értek, de ekkor már nem dobogott a fiú szíve.

Az újraélesztésbe több mentőautó személyzete is bekapcsolódott, a gyerek vérkeringését 15 perc alatt sikerült újraindítani és az iskola udvarán landoló mentőhelikopter szállította a fővárosi Heim Pál Gyermekkórházba.

Újraélesztés lépésről-lépésre
Keringésleállás esetén, ha van defibrillátor-pont a közelben, ha nincs, az alapszintű újraélesztés az egyetlen esély a túlélésre.
Újraélesztés lépésről-lépésre>>

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Fitoterápiás készítmények -...

A nemrég megjelent patikai gyógyszerkészítést szabályozó Szabványos Vénygyűjtemények VIII. kötete több mint 50 fitoterápiás cikkelyt tartalmaz....

A vérben lévő szabad...

A D-vitamin hiánya gyakori Európában, különösen az idős embereknél. Számos, többnyire az öregedéssel kapcsolatos betegség, például szív- és...

Rendetlen szív - Idősebb korban sem...

Idősebbek gyakran természetesnek tekintik, ha be-bedobban, kihagy a szívverésük vagy mellkasi fájdalmat tapasztalnak. Holott Dr. Sztancsik Ilona, a Budai...

A szívnagyobbodás

A szívnagyobbodás diagnózissal a páciens gyakran a mellkasi röntgenfelvétel leletét olvasva találkozik először. A mellkasröntgen vizsgálata során...

A szívbillentyűk leggyakoribb...

A szívben levő billentyűk a szelepekhez hasonlóan működnek - egy irányba terelik a vért, bezáródva megakadályozzák annak visszafelé áramlását.

Ezek jelezhetik előre a...

Bizonyos pótütések vagy az alkalmanként jelentkező erős szívdobogás érzése előre vetítheti a pitvarfibrilláció kialakulását. Dr. Sztancsik...

Ön tudja, hogy hány éves a szíve?...

Ha valaki dohányzik, magas a vérnyomása és a koleszterinszintje, jelentős esélye van annak, hogy a szíve öregebb, mint a valós életkora. Dr. Vaskó...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.