Gyógyászati segédeszköz téma

Gyógyászati segédeszközök

WEBBeteg - 2022-09-29 04:03
Összegyűjtöttük a leggyakrabban alkalmazott gyógyászati segédeszközöket, és leírtuk azok általános jellemzőit.

Élet rheumatoid arthritisszel

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, klinikai farmakológus - 2022-03-10 03:03
Az, hogy milyen mértékben befolyásolja a rheumatoid arthritis az Ön életét, nagymértékben függ attól is, hogy hogyan tud megbarátkozni betegségével. Fizikoterapeuták segítségével próbálja meg leküzdeni a betegsége által eredményezett korlátokat.

Gyógyászati segédeszközök: az ortézisek

WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus, gyermekneurológus - 2021-12-16 22:03
Ortézis
Az ortézisek olyan testközeli eszközök, melyek a test elveszett funkcióit pótolják. Az ortézisek termékcsoportja igen sok eszközt foglal magába az alsó végtagoktól haladva a gerincen át egészen a nyaki és koponyavédő eszközökig, de ide tartoznak a speciális ültetőmodulok is, melyek elsősorban bénulásban szenvedő betegeken segítenek.

A szakorvosi javaslatok rejtelmei

WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész - 2021-11-04 11:03
Bizonyos gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök vagy speciális tápszerek esetében lehetőség van arra, hogy az adott készítményt, illetve segédeszközt nem általános mértékű, hanem magasabb társadalombiztosítási támogatással rendelje az orvos, ezáltal olcsóbban juthatunk hozzá az adott készítményhez. De hogy is történik ez a gyakorlatban?

Kinek, mikor és hogyan írható fel a gyógyászati segédeszköz?

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró, szakértő: Dr. Kelemen Miklós, szakjogász - 2019-03-17 13:33
Sokan elképzelni sem tudják, mennyi utánjárás szükséges, mire egy beteg hozzájut a támaszt adó, segítséget nyújtó segédeszközéhez. A gyógyászati segédeszközök használata és támogatása jogszabályban meghatározott. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.

Egészségpénztári befizetések - Mire költhető el az adókedvezmény?

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2017-11-07 11:25
Évente adókedvezményre jogosult a különböző egészségpénztárakba történő befizetések alapján, ennek mértéke 20 százalék, van azonban felső határ. A maximális összeg 150 ezer forint, amelyet az eddigi befizetések mellé írnak jóvá. Ön tudja, mennyi mindenre költhető el ez a plusz összeg egy év alatt?

Közgyógyellátás: mikor, kinek, hogyan?

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2017-02-07 13:11
A közgyógyellátás alanyi jogon, normatív vagy a települési támogatás keretében, gyógyszer-támogatásként adható. Kinek, mikor és milyen mértékben lehet igénybe venni ezt a fajta állami támogatást? A WEBBeteg.hu egészségportál utánajárt a legfontosabb kérdéseknek.

Gyógyászati segédeszközök használata

Nurse Háziápolási Szolgálat - 2015-07-07 11:25
A járás gyógyászati segédeszközén értjük azon testhez nem hozzáerősített eszközöket, melyre a páciens rá van utalva ahhoz, hogy állni vagy járni tudjon. (Verstappen)

Gyógyászati segédeszközökre lenne szükség otthon, hová forduljak?

Nurse Háziápolási Szolgálat - 2013-07-05 13:21
Az otthoni ápolás során a betegek, családtagjaik, a gyógyításban résztvevő kollégák hívnak segítségül olyan gyógyászati segédeszközöket, melyek segítségével lerövidíthető a kórházi ápolás, a gyógyulás folyamata, csökkenthető a kiszolgáltatottság mértéke, megkönnyíti az ápolók munkáját, megelőzhet betegségeket, vagy egyszerűen csak az ápolt kényelmét szolgálja.
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) együttesen 7,5 millió forintra bírságolt 3 vállalkozást, mivel reklámjaiban gyógyhatást tulajdonítottak az általuk forgalmazott készülékeknek, állításaikat azonban megfelelő bizonyítékokkal nem tudták alátámasztani, így a GVH szerint tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytattak.
Elsősorban az idősekre gondolt az a japán robottechnikai cég, amely a Tokió utcáin bemutatott robotlábakkal akar segíteni a nehézkesen mozgó idős embereken.
Egy évtizednél régebb óta szinte változatlan gyógyászati segédeszköz-ellátási rendszer (GYSE) átalakításra szorul az Egészségügyi Minisztérium szerint. Mint az illetékesek mondják, a jelenlegi szisztéma sem szakmailag, sem pedig pénzügyileg nem hatékony, gyakorta nem szolgálja a betegek érdekeit, vagyis megérett a változtatásra. 

Gyógyászati segédeszköz

Orvos valaszol - Dr. Kocsis István - 2010-01-11 14:47

88 éves erősen csontritkulásos édesanyám éjjel már alig tud kimenni a WC-re. Ki irhatja fel neki a szobaWC-t?  

 

 

Nasal Cannula

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2009-08-23 22:18

Tisztelt orvos! Azt szeretném kérdezni, hogy a mellékelt képen lévő dolgot honnan lehet beszerezni és a hozzátartozó gépet, és mi a magyar megfelelője?

Válaszát előre is köszönöm!