Egészséges élet téma

Fitten és aktívan tavasszal

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2022.05.17. 03:03
A Nap simogató melege kicsal minket a természetbe, lassan megkezdjük a szabadidős sporttevékenységeket, kirándulunk, túrázunk. A téli hónapok alatt azonban szervezetünk elszokik a rendszeres mozgástól, sokan fáradtnak és levertnek érzik magukat. Ne keressen kifogásokat, mert ezek ellen lehet tenni!

Az egészséges élet tükröződik az arcon

Több mint TestŐr - 2018.05.14. 16:47
Nagyon egyszerű tény, hogy amit beviszünk a szervezetbe, az sejtszinten befolyásolja a működését. A méreganyagok terhelik a szerveket és zavart okozhatnak. A bőr a szervezet egyik jelző felülete, az is látszik rajta, ha valaki egészségesen él, és az is, ha nem. A dohányos ember bőre például láthatóan szürkébb lesz. De a gyulladásos folyamatoknak is sok esetben tünete lesz az arcon.

Gyermekkerékpár - Hogyan vásároljon biciklit?

WEBBeteg - Kálmánczhey Emőke, fitness edző - 2014.03.16. 08:41
A kerékpározás a gyermekek körében az egyik legelterjedtebb és legkedveltebb mozgásforma. Fontos, hogy az első bicaj kiválasztása tökéletesen sikerüljön és már az első próbálkozások is örömöt szerezzenek. Milyen szempontok alapján válasszuk ki gyermekünk kerékpárját?

Csobbanj az egészséges szívdobbanásért!

WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró - 2013.04.29. 17:12
Rendhagyó mérkőzésen győzte le a „Megelőzés” az „Infarktust” hétfő délelőtt a Császár-Komjádi Uszodában. A 12:11-es végeredménnyel zárt mérkőzést a Semmelweis Egyetem és a Teva-Vasas vízilabda csapata vívta, aminek célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a megelőzés fontosságára.

E-kórtörténet és hűségprogram egy kattintásnyira

Budai Egészségközpont - 2013.02.26. 10:41
Komplex online ügyfélszolgálati rendszert vezetett be a Budai Egészségközpont. A Budai Egészségközpont megújította honlapját, és ezzel egy időben új online ügyfélszolgálati rendszerrel bővítette szolgáltatásait.

ReklámFeszt - Az egészség reklámja

Napidoktor.hu - 2012.09.20. 13:41
Napjainkban az egészségügyi kommunikációs piacon az egészségügyi tartalmak iránt töretlen az érdeklődés, évről évre nő azoknak a száma, akik a legkülönbözőbb csatornákon keresik az őket érdeklő információkat.

Országos szűrőkampány a férfiak egészségéért

WEBBeteg - Krasznai Éva, újságíró - 2009.05.30. 10:07
Nyugat-Európa 17 országában végeztek egy felmérést, amiből kiderült, a főbb megbetegedések kialakulásnak esélye nagyobb a férfiak, mint a nők körében. A tipikus "férfiéletmód" (a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás, a helytelen táplálkozás) miatti túlsúly és a hasi zsírlerakódás növeli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Hogyan élnek a magyar fiatalok?

MTI - 2009.04.04. 18:02
Szelektíven gyűjti a hulladékot és törekszik az energiatakarékosságra a mai magyar fiatalok csaknem fele; negyedük azonban soha nem sportol - derül ki a Fanta Trendriport elnevezésű kutatás újabb részéből.

Koleszterin: nincs rá csodaszer

Független Hírügynökség - 2009.03.13. 08:17
40 év felett 10-ből 7 embernek magas a koleszterint szintje Magyarországon, de az össznépesség felének is az ajánlott 5 mmol/l feletti az értéke. Mindez azért veszélyes, mert a magas koleszterinszint az egyik, ha nem a legfőbb oka a legtöbb halált okozó szív-, és érrendszeri betegségeknek.

Nincsenek csodaszerek!

Vital Balance Életmód Központ - Dr. Boros Miklós, sebész - 2008.11.07. 14:46
Naponta tapasztalja az ember, milyen nagy elvárások, remények alakulnak ki egy-egy új gyógyszer bevezetése előtt, majd a megfelelő gyógyszerkipróbálások során tapasztalt eredményt gyakran nem tudják a későbbiekben is elérni.

Folyékony ebéddel a legjobb fogyókúrázni

Független Hírügynökség - 2008.05.16. 12:02
Új kutatások szerint folyékony ételekkel könnyebb fogyókúrázni. Persze nem 1-2 korsó "folyékony kenyérről" van szó. Kiderült, hogy ha az étel vízzel vagy bizonyos gázokkal van dúsítva, akkor a jóllakottságérzés fokozódik és tovább marad meg.

A francia gyerekek nem híznak gyorsan

Független Hírügynökség - 2008.05.16. 08:49
Franciaországban nem lett több kövér gyerek. Ez ellentétes az európai tendenciákkal, mert más országokban rohamosan terjed a gyermekkori beteges elhízás. A francia stagnálásról két tanulmányt is ismertettek a kövérségről ezekben a napokban zajló genfi konferencián.

Lehet-e komolyabb bajom ?

Orvos valaszol - Dr. Molnár Dóra - 2021.06.30. 12:37
Tisztelt Dr. Molnár Dóra! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy, december 27-én volt egy rosszúl létem, karzsibbadás, szorító melkas, légszomj, kevés folyadék és sok viszonylag sok kóla és energiaital fogyaszás mellett jelenkezett először. Ez egy

Hidratalas es salaktalanitas

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes, Vital Balance Életmódközpont - 2009.12.31. 09:59
Kedves doktor! Szeretnem megkoszoni elobbi valaszat a csapvizzel kapcsolatban. Nem hiaba nem bizok annak ivasaban, de utana neztem egy olyan szuroberendezesnek, amit a tv-ben lattam egy eletmod musorban. Szeretnem tanacsat kikerni abban, hogy tenyl

Étkezés, mozgás

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2009.07.17. 14:20
14 éves lány vagyok, 157 cm, 47-48 kg. A kérdésem az lenne, hogy, hogyan táplálkozzak egészségesen, és milyen időközönként? Pl.: reggeli: 6-fél 7 körül ebéd: 12-fél 1 körül (amit éppen a szüleim csináltak/nak) vacsi: 4-fél 5 körül Utána már csak