Lehet-e komolyabb bajom ?

Tisztelt Dr. Molnár Dóra! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy december 27-én volt egy rosszúl létem, karzsibbadás, szorító melkas, légszomj, kevés folyadék és sok viszonylag sok kóla és energiaital fogyaszás mellett jelenkezett először. Ez egy óra fél óra múlva elmúlt, majd másnap újra jelenkzett, mentőket hívtunk EKG nem mutaott semmit, ez még olyan 4-5 alkalommal jelentkezett és sokszor a karzsibbadó tünet és szorító melkas tünete megvan naponta többször, koffeint azóta nem fogyasztok, maximum kevés mennyiségű kólát, márciusban voltam egy teljes kivizsgáláson, ekg,vérkép,vérnyomás, 24 órás ekg, és szívultrahang stb. Ott semmilyen hatalmas elváltozást nem láttak, így bánikbetegséggel kezelnek most és járok pszichológushoz, de elég nehéz elhinni, hogy nincs semmi baja szívemnek, mostanában próbálom erőltetni a sportot újra, 2 év kihagyás után, csak kicsit félve, nehogy belehalljak. Mit gondol ha az akkor vizsgálatok nem mutattak semmit, akkor nem lehet gond a szívemmel nem fogok egyszer csak sport közbe vagy bármikor összeesni? Tegnap focimeccsen voltam rosszúl viseltem, mert a fejemben csak az járt ,hogy meghalhatok. De nem történt semmi gond. Tényleg csak a fejemben létezik? Illetve szeretnék konditerembe járni és kreatin kúrát végezni, az hatással lehet a szívre? Ha van valami kardiológiai bajom az előhozhatja, illetve fehérjét is szednék. Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Molnár Dóra válasza egészséges élet témában

Kedves Kérdező! Nagyszerű, hogy elkezdett egészségesen élni! Gratulálok:) Nyugodjon meg a részletes kivizsgálás nagy valószínűséggel kimutatta volna, ha baj van. Egyelőre közepes inteziású mozgásnál ne végezzen erősebb edzést- inkább dinamikus - kardioedzés javasolt egyelőre mindenképpen. Még esetleg 24 órás vérnyomás monitorozást lehetne csináltatni, ingadozó vérnyomás is okozhat ilyen panaszokat. A sport során a fokozotasság mindenképpen betartandó, és a hőségnapokon csak könnyebb fizikai aktivitás legyen lehetőleg - az sem a legnagyobb melegben. 2-3 liter energia-, alkohol- és koffeinmentes folyadék fogyasztása javasolt, lehetőleg csak természetes módon (ételekkel ) vigye be a szükséges fehérje mennyiséget.

Jobbulást kívánok!

Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. június 30., 12:37; Megválaszolva: 2021. július 06., 05:51
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szexualis aktus torokfájdalom
Labor értékek elemzés
A kokaint vagy más drogot tovább...
Hasfájást, Szédülés, Ájulás
Bal kar fájdalom