• Ebola téma

    WEBBeteg
    Az Ebola-vírus által okozott vérzéses lázbetegség többnyire Afrikában fordul elő, és a világ egyik legrettegettebb betegsége. Libériában a vírus március óta legkevesebb 660 emberrel végzett, mostanra a libériai kormány elrendelte az ország legtöbb határátkelőjének lezárását, hogy feltartóztassa az ebolajárvány terjedését.
    MTI
    Aggasztja a tudósokat a Fülöp-szigeteki sertések körében terjedő Ebola vírus; a szakértők attól tartanak, hogy a vírus mutálódhat, és az emberekre is fokozottan veszélyes lehet.
    MTI
    Túl van a 21 napos lappangási időn és nem mutat betegségtüneteket az az Ebola-víruskutató, aki kísérlet közben megszúrta magát egy tűvel. A hamburgi Bernhard Nocht Trópusi Orvostudományi Intézet kutatónője munka közben sértette meg magát.
    Független Hírügynökség
    A tanzániai kormány rendkívüli egészségügyi egységet küldött a Kongói Demokratikus Köztársasággal határos vidékre, ahol a jelek szerint Ebola-járvány tört ki. A Dar es-Salaami egészségügyi minisztérium bejelentése szerint a szakértők, orvosok feladata, hogy a helyi lakosságot tájékoztassák az Ebola-vírus okozta betegség tüneteiről, a megelőzésről, és a szükséges korlátozó intézkedésekről.
    Független Hírügynökség
    A halálos ebola-vírus új törzsét fedezeték fel amerikai kutatók. Ez okozta Ugandában a tavalyi járványt, amelyben 37 ember vesztette életét. Az új, Bundibugyói vírus halálozási aránya 36 százalék.
    Orvos valaszol - Dr. Lakos András
    Tisztelt Doktor úr! Olyan problémával fordulok önhöz, hogy több mint 2 hétig voltam inzenzív osztályon egy baleset miatt, aztán mikor átkerültem rendes kórterembe, akkor a szomszéd szobából átjött egy nő hozzánk beszélgetni...
    Orvos valaszol - Dr. Pék Tamás
    Tisztelt Doktor Úr! Sajnos viszonylag kevés információval rendelkezem az ebola járványról, így csak szórványosak az ismereteim a terjedését illetően. Kérdésem tehát a következő: el lehet-e a kapni ezt a betegséget a boltokban...
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!