Ebola-vírus téma

Ebola - A vírus három variációját azonosították Guineában

MTI

Az ebolavírus három genetikai variációját azonosították francia, ausztrál és szenegáli kutatók Guineában, ahol a nyugat-afrikai járvány kitörésekor az első megbetegedéseket regisztrálták.

Ebola - Gyakrabban okoz halált a vírus a gyerekeknél, mint a felnőtteknél

MTI

Az ebolavírus gyakrabban okoz halált a gyerekeknél, mint a felnőtteknél - állapította meg egy új tanulmány.

Ebola - Francia kutatók gyorstesztet fejlesztettek ki a betegség diagnosztizálására

MTI

Francia kutatók kifejlesztettek egy gyors diagnosztikai tesztet, amellyel az ebolavírus kevesebb mint 15 perc alatt kimutatható - jelentette be kedden a francia atomenergetikai és alternatív energiaügyi bizottság (CEA).

Ebola - Oroszországban fél éven belül lesz oltóanyag a vírus ellen

MTI

Oroszországban fél éven belül lesz oltóanyag az Ebola-vírus ellen - jelentette a lenta.ru orosz hírportál vasárnap.

11 kérdés és 11 válasz az Eboláról

WEBBeteg

Hogy kaphatja el az Ebola-vírust? Melyek a tünetek? Hogyan előzheti meg az Ebolát? Van-e oltás az Ebola ellen? Ön veszélyben van? Hogyan lesz vége a járványnak? Összeszedtük a 11 legfontosabb kérdést és választ az Ebola-vírusról.

Ebola - Ne utazzon az érintett afrikai országokba!

MTI

Az egyre súlyosabb mértéket öltő Ebola-járvány miatt Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) az utazásra nem javasolt országok és térségek közé sorolta a három érintett nyugat-afrikai országot: Guineát, Libériát és Sierra Leonét.

Ebola - A Pasteur Intézet teljes nemzetközi hálózatát mozgósítja a vírus leküzdésére

MTI

A széleskörű nemzetközi hálózattal rendelkező, párizsi székhelyű Pasteur Intézet megerősíti a Nyugat-Afrikában pusztító Ebola-vírus elleni harcot, miután a különösen érintett Libéria segítséget kért.

Tizenöt afrikai országban ütheti fel a fejét az Ebola-vírus

MTI

Az Oxfordi Egyetem tudósai szerint Nyugat- és Közép-Afrika 15 államában ütheti fel a fejét az Ebola-vírus, további 70 millió embert veszélyeztet a fertőzés.

Mit kell tudni az Ebola-vírusról?

WEBBeteg - Dr. Pék Tamás, infektológus

Az Ebola-vírus által okozott vérzéses lázbetegség többnyire Afrikában fordul elő, és a világ egyik legrettegettebb betegsége. A jelenlegi Ebola járvány a WHO legfrissebb jelentése alapján 1229 ember halálát okozta.

Hogyan terjedt el az Ebola-járvány 2014-ben?

Drportal.hu - Dr. Vad Eszter infektológus

2014. március 23-án a Guineai Egészségügyi Minisztérium magas lázzal, súlyos hasmenéssel, hányással, valamint magas halálozási rátával (59 százalék) járó járványkitörésről értesítette az Egészségügyi Világszervezetet (WHO). Az első jelentés 49 érintett személyről szólt.