Cukorbetegek téma

25 éves a cukorbetegek magazinja, a Diabetes

www.diabetes.hu

Ha valakinek egy életen át együtt kell élnie betegségével, különösen igaz a bölcsesség: az információ hatalom. Ismernie kell a kéretlen kísérőt, hogy ne a betegség uralkodjon rajta. Az ehhez szükséges információk gazdag tárházát nyújtja az ország egyik első betegoktató újságja, az idén 25 éves Diabetes.

Biztonságosan edzhet akkor is, ha cukorbeteg

Budai Endokrinközpont

A sport nemcsak az egészség megőrzését szolgálja, de fontos szerepet játszik például a cukorbetegség kezelésében is. Saját kényelmüket nehezen feladva, vagy a vércukor ingadozások miatti rosszulléttől tartva, sokan mégsem mernek belekezdeni, pedig létezik megbízható megoldás arra, hogy a cukorbetegek is mozogjanak.

Cukorbetegség - Adókedvezmény

diabetes.hu - Dr. Strényer Ferenc, diabetológus

A cukorbetegek adóigazolásával kapcsolatban az utóbbi időben több kérdés érkezett szerkesztőségünkhöz, ezért az ezzel kapcsolatos jogszabályi hátteret az alábbiakban röviden összefoglaljuk, és a leggyakoribb kérdésekre igyekszünk megadni a választ.

Az orvos személye a legfontosabb gyógyszer

MTI

Valószínűleg senki számára nem meglepő az a tudományos vizsgálatokkal is bizonyított megfigyelés, hogy a betegeivel szimpatizáló orvos kezelési eredményei jobbak, mint azon kollégáié, akik erre nem igazán képesek. A kanadai és amerikai családorvosokon végzett mérések adatait az Academic Medicine közölte.

A bejglitől a cukorbeteg lábszárfekélyig

Well pr

Az év végi ünnepek velejárója a gazdagon terített asztal és a sok-sok finomság. Ilyenkor hajlamosak vagyunk sokkal többet, és sokkal kevésbé egészségtudatosan enni, mint egyébként. Ez azonban – a túlsúly mellett – egyéb problémákat is okozhat.

Aranyérmes lett a magyar válogatott a cukorbetegek labdarúgó bajnokságán

MTI

Aranyérmet szerzett a magyar csapat a DiaEuro nemzetközi diabétesz labdarúgó-bajnokság döntőjében a dalmáciai Zárában (Zadar).

Összefogással a cukorbetegekért!

Diabvilág

Diabétesz Kontroll Program –
új kezdeményezés a 2-es típusú cukorbetegek motiválásában

A cukorbetegek is ihatnak bort?

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

A bor mértékkel fogyasztva a legegészségesebb ital - Louis Pasteur francia mikrobiológus, a veszettség elleni oltóanyag kifejlesztője is így gondolta. De melyiket válassza a cukorbeteg? Ihat-e egyáltalán ebből a nedűből, ha igen, mennyit és mikor?

A sport ereje, avagy a narancssárga pöttyös opti története

Porthole.hu

Ha valaki ez idei évben ellátogatott legifjabb versenyzőink, az optimistesek viadalaira, feltűnhetett neki egy kis hajó, melyet feltűnő narancssárga pöttyök „díszítenek”.

Fogamzásgátló és cukorbetegség - Az orvos válaszol

WEBBeteg

A menstruáció kezdetén az első napok hatással lehetnek a cukorértékeimre? Cukorbetegként szedhetek fogamzásgátlót? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.