Étrendkiegészítő szedése cukorbetegeknek

Szeretném megkérdezni, hogy olvastam a DIABO nevű étrend kiegészítőről, amit cukorbetegeknek ajánlanak. Én is egy éve vagyok beteg, jelenleg Mercformin 500-as gyógyszert szedek., De sokszor szédülök, verejtékezek, fáradékony vagyok a gyógyszertől. Mi a véleményük? Megpróbáljam ezt azt étrend kiegészítőt? Önök ajánlják? Köszönettel:

Dr. Rakk Erika válasza étrend-kiegészítő témában

Nem ismertem ezt a szert, de utánanézve ártalmatlannak tűnik. Az ára viszont borsos. Ne tévessze meg, bármikor lehet egy szert reklámozni csodás javulások leírásával.. Tudományosan diabéteszben az első választandó gyógyszer a metformin, amit Ön is szed. Az Ön által leírt panaszok nem a gyógyszer mellékhatásai., Mennyi most a vércukra. Lehet, hogy emelni kell a dózist, mert a magas vércukorszint miatt fáradékony.

Megválaszolva: 2014. október 18.

Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)

Vérhígító szedése melett lehet-e perui...
Már volt strokom, magas a vérnyomásom és a koleszterinem is. Vérnyomás csökkentőt, és vérhígítót is szedek, és a koleszterinre tablettát Azt szeretném...
Étrend kiegészítő
Tisztelt Hölgyem/Uram! Nemrég kaptam egy étrend kiegészítőt a páromtól, konkrétan ezt: Spirulina Blue-green algae van ráírva a dobozára. Olyan kérdésem lenne...
Táplálékkiegészítő
13 és 25 éves öcséim izomnövelő táplálékkiegészítőt szednek (Kreatin Ph-x). Milyen más, természetes táplálékkiegészítőt szedhetnek? Esetleg milyen táplálékkal...
Gyógyszerek szedése
Tisztelt Doktor úr/nő! öt éve véralvadásgátlót szedek /Syncumar/, de szeretek sportolni, a fekvenyomás és a szkander sportágban. Ehhez a gyógyszerhez lehet...
Mik a Ginsengek közötti különbségek?
Azt szeretném megkérdezni, hogy min a különbség a Piros dobozos Ginseng Royal Jelly és a hasonló kiszerelésű Panax Ginseng Extract között? Ahogy az...
Inzulinrezisztencia felismerése
Tisztelt Doktornő! Gasztroenterológiai panaszaim miatt (minden napos hajnali éhség kb fél éve) OGTT tesztet kértek tőlem, aminek az eredménye a következő: A...