étrendkiegészítő szedése cukorbetegeknek

Szeretném megkérdezni, hogy olvastam a DIABO nevű étrend kiegészítőről, amit cukorbetegeknek ajánlanak. Én is egy éve vagyok beteg, jelenleg Mercformin 500-as gyógyszert szedek. De sokszor szédülök, verejtékezek, fáradékony vagyok a gyógyszertől. Mi a véleményük? Megpróbáljam ezt azt étrend kiegészítőt? Önök ajánlják? Köszönettel:

Dr. Rakk Erika válasza étrend-kiegészítő témában

Nem ismertem ezt a szert, de utánanézve ártalmatlannak tűnik. Az ára viszont borsos. Ne tévessze meg, bármikor lehet egy szert reklámozni csodás javulások leírásával...

Tudományosan diabéteszben az első választandó gyógyszer a metformin, amit Ön is szed. Az Ön által leírt panaszok nem a gyógyszer mellékhatásai. Mennyi most a vércukra. Lehet, hogy emelni kell a dózist, mert a magas vércukorszint miatt fáradékony.

Dr. Rakk Erika
Dr. Rakk Erika diabetológus, endokrinológus, belgyógyász
Kérdés: 2014. október 15., 09:24; Megválaszolva: 2014. október 18., 21:34
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Inzulinrezisztencia
Terheléses cukor
Jó napot! Terheléses vizsgálatom eredménye a következő képpen alakult: Vércukor (Accu-Chek):: 5,9 mmol/L Glükóz (fluoridos csõ) 5,0 mmol/L...
Inzulinrezisztencia
Cukorbetegség?
Kedves Doktornő! Az lenne a kérdésem hogy itthon mért ehgyomori cukorertekem 6.4-7.4ig mozog normális e? Ami fura szamomra hogy étkezés után szoktam...
Obezitológiai injekció
Kedves Doktornő! Köszönöm az egy héttel ezelőtti válaszát a Merckformin igen-nem kérdésemre. Ön ott azt írta, hogy megoldás lehet egyéb...