Chlamydia téma

A Chlamydia-fertőzés

WEBBeteg - Dr. Molnár Zsuzsanna, szülész-nőgyógyász - 2021-04-08 22:05
Chlamydia
A Chlamydia-fertőzés napjaink leggyakoribb nemi úton terjedő betegsége. A bakteriális fertőzés a méhszáj gyulladását okozza, de ha a kismedencébe terjed, akkor a petevezető gyulladását, károsodását is előidézheti és akár meddőséghez is vezethet.

Intim fertőzés - Teendők, ha már kialakult a probléma

Oxygen Medical - Dr. Demjén László, szülész-nőgyógyász - 2022-03-12 15:06
Kellemetlenek, sokszor kínosak lehetnek az intim fertőzések, amelyek egy részének okát és kezelését dr. Demjén László nőgyógyász világította meg.

A szexuális úton terjedő betegségek és tüneteik

WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász, Dr. Sarkadi Adrien, infektológus - 2021-06-09 17:05
Nemi betegség
A nemi szerveket érintő, szexuális úton terjedő betegségek az orvoslás legkényesebb kérdéskörét képviselik, melyek miatt a tüneteket elszenvedő betegek nehézkesen és gátlásokkal tele fordulnak orvoshoz. A betegek többsége szorongva kér orvosi segítséget a következőkben felsorolt betegségek ügyében, ezért is fontos, hogy legyen lehetőségük tájékozódni a leggyakoribb nemi betegségekről.

A húgycsőgyulladás tünetei és kezelése

WEBBeteg - Dr. Osváth Péter - 2021-06-03 03:03
A női vagy férfi húgycső heveny vagy krónikus gyulladását urethritisnek (húgycsőgyulladásnak) nevezzük. A gyulladás leggyakrabban szexuális úton szerzett bakteriális fertőzés eredménye. Az esetek kis százalékában a herpesz vírus vagy a cytomegalovírus is szerepelhet kóroki tényezőként.

Vita a körülmetélés körül

WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó, általános orvos - 2018-05-19 09:41
A körülmetélés (circumcisio) talán az egyik legrégebbről ismert sebészeti beavatkozás. A zsidók vallási szertartásként végzik, a muszlimok körében a lelki megtisztulást jelenti. Az előnyéről, hátrányáról szóló viták időről-időre napirendre kerülnek orvosi és laikus körökben egyaránt.

Chlamydia évekig? - Az orvos válaszol

WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász - 2017-08-07 11:25
Folyamatosan visszatérő alhasi fájdalmam van. Okozhatja ezt Chlamydia, ha 7 éve vagyok férjnél? Azóta más férfi nem volt az életemben, és a férjemben is megbízom. Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
Három eredményesen kezelhető fertőzés - a klamídia, a gonorrhoea (tripper) és a szifilisz - előfordulását vizsgálva, a legutóbbi adatok azt mutatták, hogy azok terjednek az Egyesült Államokban.

Szifilisz, gonorrhoea, chlamydia: rettegjünk e fertőzések hallatán?

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2013-10-24 09:41
Egyre több nemi úton terjedő betegséget regisztrálnak hazánkban. A bejelentett adatok alapján a gonorrhoea a leggyakoribb, amelyet a chlamydia és a szifilisz (syphilis) követ. Mit tudunk ezekről a betegségekről? Mi is veszélyeztetve vagyunk? Ennek járt utána a WEBBeteg.
Több mint huszonötféle, nemi úton terjedő betegséget ismerünk, amelyek közül az egyik legelterjedtebb a Chlamydia trachomatis. A fertőzés a nők 70, a férfiak 50 százalékánál rejtőzködik, és sok esetben semmiféle tünetet nem okoz.
Előző héten a nem szexuális úton terjedő, mégis kellemetlen tüneteket okozó nőgyógyászati fertőzésekről kérdeztük Prof. Dr. Takács Pétert, a Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet szülész-nőgyógyász, urológus és inkontinencia specialistáját. Ezen a héten a szexuális úton terjedő fertőzések témakörét járjuk körbe.
A chlamydia az egyik leggyakoribb és leginkább gyógyítható nemi betegség mindkét nemnél. Sok esetben tünetmentes és ezért nem kezelik, ez pedig a nők esetében komoly következményekkel járhat, krónikus medencetájéki fájdalmat vagy meddőséget okozhat.

A csoportos szex veszélyei

MTI - 2010-09-16 22:11
Nagyobb arányú a szexuális úton terjedő fertőző betegségek aránya a swingerek körében, mint a prostituáltak esetében. A swingerek - a heteroszexuális, rendszeresen szervezett csoportszexpartikon részt vevő, egymás közt partnert cserélő párok - esetében, különösen a nők a veszélyeztetettek.

chlamidya-?

Orvos valaszol - Dr. Hangonyi Csilla - 2018-07-11 18:55
Üdvözlöm, Az én állapotom akkor a lelet alapján igényel antiotikumos kezelést? Köszönettel, Béla

Chlamydia

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2010-12-06 20:06
kedves drnő azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy még mindig nem múlt az erős fájdalom amit érzek hiába vetem be a sumamed /s tablettát akkor is még mindig fáj a méhem körül és ilyen zöldes váladék jön ki belőlem kérem ha tud valami jó gyógyszert a b

még mindig chlamydia III

Orvos valaszol - Dr. Pintér Olivér - 2010-04-01 22:44
Tisztelt Dr. Rákóczi Éva! (40 éves vagyok) A chlamydia mellé felsorolnám még, sajnos, a további tüneteimet is: száraz bőr (arc kéz) , pattanások a homlokon, állon, háton, a láb és kézujj körmei mellett megvastagodott, berepedt bőr, az ajakról a

még mindig chlamydia

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2010-04-01 22:38
Tisztelt Dr. Rákóczi Éva! 2009 augusztus elején voltam chlamydia (3 féle) és mykoplazma vérvizsgálaton, melynek eredménye: mykoplazmán átestem, Chlamydia Pneumoniae IgA/MIF (Focus) 1: 16 POZITÍV ill. IgG/MIF (Focus) >1: 16 pozitív. Vélemény:

még mindig chlamydia

Orvos valaszol - Dr. Váróczy László PhD - 2010-03-11 16:24
Tisztelt Dr. Brugós László! Köszönöm előző válaszát. Javaslatára Klacid (250 mg) gyógyszert szedtem, az első héten minden nap, majd a további hetekben minden második nap, két hónapon keresztül. Másfél hónap múlva 2009 dec. közepén kontroll vérvéte

Chlamydia újra és újra visszatér

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes, családorvos - 2010-02-11 21:14
2009.decemberébnen diagnosztizálták nálam a chlamydiát. Kezelés: Sumamed 500 naponta 1 tabletta 3 napon át Majd januárban ismét visszafertőződtem. Kezelés: Sumamed 500 naponta 2 tabletta 3 napon át. A legutolsó eredményem ismét pozítiv lett. Amit m

Lehet-e a clamidia évekig tünetmentes

Orvos valaszol - WEBBeteg szerkesztőség - 2009-07-25 20:50
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Jelenleg teljesen tünetmentes férfi vagyok. Évekkel ezelőtt voltak erre a betegségre utaló jelek. El is mentem urológushoz, aki húgyuti fertőzést állapított meg és a prosztatám is be volt gyulladva. Kaptam is antibiotik

Chlamídia, vérzés

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina - 2009-05-31 16:42
Hello. Van egy kis problémám. A barátnőmnek csináltak angliában egy klamidia tesztet és pozitiv volt. Utána hazajött Magyarországra itt is csináltatott egyet és itthon azt dobta ki a teszt hogy nincs semmi baja. Utána a nőgyógyász elküldte urulógiár

Chlamydia-prosztatagyulladás

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-05-12 10:31
Kedves Doktor úr/nő! Egy olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy tudomásom szerint a chlamydia egy olyan betegség, ami esetenként prosztatagyulladást válthatki a férfiaknál. A kérdésem az lenne, hogy maga a prosztatagyulladás nem válthat ki chlamydia

Chlamydiás a párom

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina - 2008-09-15 11:51
T.szakértő! Pár napja értesített jelen sexulis partnerem, hogy menjek urólógushoz, mert nála ezt diagnosztizálták! Kérdéseim: ----Mennyi a lappangási idő ffnál tünetmentesen? 4-6-8? ÉV? ----Én fertőzhettem meg? Van még 1 kapcsolata azt tu