Chlamydia évekig? - Az orvos válaszol

Dr. Farkas Ágnes
Szerző: WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász

Folyamatosan visszatérő alhasi fájdalmam van. Okozhatja ezt Chlamydia, ha 7 éve vagyok férjnél? Azóta más férfi nem volt az életemben, és a férjemben is megbízom. Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Kedves Kérdező!

Erre a fertőzésre jellemző, hogy krónikus, hosszú éveken át tartó gyulladás alakulhat ki a szervezetben, és sokszor a kezdeti időben nem okoz panaszt.

A Chlamydia-fertőzés jellemző tünetei és veszélyei

A Chlamydia-fertőzés gyors terjedésének egyik oka az, hogy a betegség sokaknál nem okoz panaszt.
A Chlamydia-fertőzés jellemző tünetei és veszélyei

Tehát a válaszom az, hogy igen, sok éve ott lehet már a szervezetében, nem kell a férjére gyanakodnia, ne aggódjon.

Sajnos a fertőzés nemcsak aktív gyulladás miatt tud kismedencei fájdalmat okozni, hanem a krónikus gyulladás felszálló fertőzés miatt, összenövéseket alakíthat ki a hasüregben, emiatt krónikus fájdalom forrása lehet.

Mindenképpen érdemes alaposan körbejárni a panaszt, hogy lássák, mi van a háttérben.

WEBBeteg.hu logóForrás: WEBBeteg
Orvos szakértőnk: Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Koronavírus - 1249 új fertőzött...

A beoltottak száma 5 919 930, közülük 5 694 336 fő már a második oltását is megkapta, 973 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

Koronavírus - 1141 új fertőzött...

A beoltottak száma 5 916 769, közülük 5 689 371 fő már a második oltását is megkapta, 948 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

A Chlamydia-fertőzés

A Chlamydia-fertőzés napjaink leggyakoribb nemi úton terjedő betegsége. A bakteriális fertőzés a méhszáj gyulladását okozza, de ha a kismedencébe...

Chlamydia - Az egyik legelterjedtebb...

Több mint huszonötféle, nemi úton terjedő betegséget ismerünk, amelyek közül az egyik legelterjedtebb a Chlamydia trachomatis. A fertőzés a nők...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.