• Antioxidáns témájú cikkek

        orvostkeresek.hu
        Hideg időben a szervezet több energiát igényel, ezt érezhetjük az étvágyunk növekedésén, illetve a megkívánt ételek fajtáján is.
        WEBBeteg - K. J. fordító
        Az antioxidánsok – mint például a C- és E-vitamin – fogyasztása előnyére válik szervezetünknek. Egészen addig, amíg túlzásba nem visszük a bevitelt, onnan kezdve ugyanis vérünk oxigénszállítását akadályozzák, s az egésznek izmaink isszák meg a levét.
        WEBBeteg - Cs. K. fordító
        Az obstruktív alvási apnoe az egyik legismertebb alvással kapcsolatos légzészavar. A zöldteában található vegyi anyagok azonban nemcsak a tanulási- és memóriazavarokra, hanem erre a betegségre is pozitívan hat.
        WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos szakorvosjelölt
        Az antioxidánsok szervezetünk egyik létfontosságú alkotóelemei. Egy részükhöz csak növényi táplálékon keresztül tudunk hozzájutni, más részüket pedig csak állati eredetű ételek tartalmazzák.
        WEBBeteg - Cs. K. fordító
        Egy kutatás kimutatta, hogy férfiaknál napi 2, nőknél napi 1 pohár sör jót tesz az egészségnek. Kifejezetten akkor, ha valamilyen, az életkorral járó betegségben szenved az illető.
        WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó, általános orvos
        Hosszabb ideje ismert tény, hogy a vörösbor kis mennyiségben hasznára válik a szervezetnek. Túlzásokba esni nem szabad, de ha mértékkel fogyasztjuk, hasznára válik a keringésnek, egyesek szerint a vérképzésnek is.
        WEBBeteg - Cs. K. fordító
        A hagymát és a fokhagymát már az ókori görögök és rómaiak is használták. A fokhagyma rég ismert egészségvédő hatásait a benne lévő antibiotikus elemeknek és antioxidánsoknak köszönheti, melyek segítenek a rákos megbetegedések elleni védekezésben is.
        Orvostkeresek Egészségmagazin
        Amennyiben másfél-két évnyi rendszeres, védekezés nélküli házasélet mellett nem jön létre terhesség, indokolt a pár meddőségi kivizsgálása. A kivizsgálás lépéseiről és egy új, izgalmas kutatási irányzatról beszélt dr. Demjén László, az Oxygen Medical (www.oxygenmedical.hu) szülész-nőgyógyász szakorvosa.
        WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekgyógyász
        Napi három csésze zöld vagy fekete tea fogyasztása 21 százalékkal csökkenti a stroke kialakulásának esélyét, és minél többet fogyaszt belőlük, annál védettebb a betegséggel szemben – állítják a Los Angelesi California Egyetem (UCLA) kutatói.
        WEBBeteg - Cs. K. fordító
        Napi egy multivitamin tablettánál nagyobb mennyiség fogyasztása több mint 30%-kal növeli a férfiak esélyét a prosztatarák kialakulására - írja az Amerikai Rákkutató Intézet egyik tanulmánya.
        A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!