• Antioxidánsok

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Érdeklődnék, hogy az antioxidánsok mire jók valójában és miben található meg? Üdv: Bukovenszki Orsolya

        Dr. Csuth Ágnes válasza a antioxidáns témában

        Kedves Orsolya! A testünkben naponta keletkező szabadgyökök semlegesítésére jók az antioxidánsok. A szabad gyökök kóros folyamatokat indítanak el. A külső környezetben keletkező szabad gyökök is hatással vannak szervezetünkre. A nagy reakcióképességű molekulák számának növekedése a szervezetre káros hatást gyakorol. A szervezet viszonylag tág határokon belül képes a kompenzációra, ám a kémiai támadások sokasodásával a védekezőképesség gyengül, és a szabad gyökök kifejtik káros hatásukat. Minden biomolekulára hatnak, ám a tudomány mai állásfoglalása szerint leginkább a daganatos betegségekért, az érelmeszesedésért, a kardiovaszkuláris problémákért és az öregedésért tehetők felelőssé, számos egyéb kórállapot mellett.Jó antioxidáns pl. a C-vitamin, az E-vitamin, a flavonoidok.


        Kérdés: 2011. február 23., 17:24; Megválaszolva: 2011. február 25., 10:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! A következő problémával kapcsolatosan kérek tanácsot. 4 éve voltam extrasystole miatt egy kardiológiai kivizsgáláson. Akkor minden rendben volt. Ellenőrzés képpen ismét voltam kardiológusnál. Időközönként...
        Tisztelt Hölgyem/Uram Kérdésem a céklafogyasztással lenne,50gm vagy 100gm nyersen ledarálva,lehet-e naponta fogyasztani? Van-e káros hatása ha 100gm-nál többet fogyasztok naponta? 1952.01.11-én születem,községben éltem feleségemmel 65-évet,...