• Grapefruit

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Köszönöm  a segítséget!

        Tettem már rosszat azzal, ha kb egy hete megittam mindennap egy literrel? Milyen következményekkel kell számolnom?

        Az antioxidánsok bevitelére agydaganat miatt van szükség. Tud tanácsolni, hogy milyen formában szedjem, igyam, egyem ezeket és milyen mennyiségben?

        Köszönöm!

         

        Kedves Kérdező!

        Ez a hatás nagyon régóta ismert, olyan szinten beavatkozik pl. a gyógyszerek metabolizmusába, hogy azok vérszintjét a normális többszörösére is emelheti, fokozott kockázatát okozva a túladagolásnak. Nap 1 l sok. Alkalomszerűen 2-3 dl-t fogyaszthat, ha megírja, milyen probléma miatt fogyasztja, keresünk más megoldást.

        Üdvözlettel,
        Dr. Csuth Ágnes, családorvos

        Grapefruit
           
        Megválaszolva:2010-01-11 13:21
           

        Kedves Segítő!

        Szeretnék érdeklődni, hogy szabad-e naponta meginni 100%-os 1 liternyi grapefruit lét.

        Olvastam ezt a cikket:

        http://szkeptikus.blog.hu/2007/09/07/grapefruit_es_mellrak_egy_nem_vart_ossze

         

        Itt azt írja, hogy mellrákot okozhat ls beavatkozik az ösztrogén szintbe.

        Mi babát szeretnék a közeljövőben, viszont egy probléma miatt magas antioxidáns bevitelre van szükségem, ezért iszom a 100%-os grapefruitot.

        Abbahagyjam? Vagy ihatom?

         

        Köszönöm szépen a segítséget!
                 
           

        WEBBeteg szakértő válasza a antioxidáns témában

        Kedves Kérdező!

        Nem hiszem, hogy károsodást okozott volna, de még ha lett is volna valamilyen anyagcsere-eltérés, az helyreállt azóta. Az antioxidánsokat egyéb és változatos formában is beviheti, pl. a flavonoidokat tudom javasolni, ha babát terveznek, akkor a ginzengmentes változatot, pl. Flavantic Multiplex


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2010-01-12 08:32:22; Megválaszolva: 2010. január 12., 08:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: