• Antioxidánsok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel Doktorok!

        Olvastam egy cikket itt az antioxidánsok jelentőségéről.

        A kérdésem az lenne, hogy ezt a biomarkert meg tudják-e valamilyen módon mérni a szervezetünkben? Nagyon sok féle fajta vizsgálat van, vércukor, koleszterin, a vérnyomás mérése, szemnyomásmérés..és még sorohatnám.

        Ha az antioxidánsok ilyen fontosak nekünk, akkor jo lenne tudni, hogyan állunk velünk, mennyiségileg, vagy hát nem tudom pontosan milyen egységben lehetne ezt mérni.

        Engem ez nagyon érdekelne most, köszönöm a válaszukat előre is!

        Tisztelettel: Hajnalka

        WEBBeteg szakértő válasza a antioxidáns témában

        Kedves Hajnalka!

        A legfontosabb antioxidánsok a C-, az E-, az A-vitamin, ezek szintjét megmérni ugyan lehetséges, de drága laboratóriumi mérések lennének csak erre alklamasak, a hétköznapi rutinban ez nem elérhető. A hétköznapi gyakorlatban elterjedtek a karitonid szintet mérő műszerek, ezek csupán a karitonoidok szintjéről adnak felvilágosítást, a többi antioxidánséről nem. Azt javaslom, hogy antioxidánsokban hazdag ételeket, italokat vagy táplálékkiegészítőket rendszeresen fogyasszon, ilyenek a citrusfélék, a fekete bogyós gyümölcsök, a búzacsíra, az olajos magok, a paradicsom, a sütőtök, a paprika, a fokhagyma. Arra figyeljen oda, hogy ha táplálékkiegészítőt vásárol, akkor természetes és ne szintetikus antioxidánsokat tartalmazzon.


        Dr. Csuth Ágnes, Vital Balance Életmódközpont
        vitalbalance.hu, 06-30/639-5101
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-19 15:04:20; Megválaszolva: 2010. március 19., 15:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Dr nő! Elolvastam válaszát! azt szeretném kérdezni hogy az közre játszik -e hogy a tudőerekben nagyobb a nyomás hogy van egy pici tüdőtágulásom és 4 éve volt egy totál PTX -em! "kismértékű pitvari és jobb kamra nagyobbodása van, a...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Az 50 az új 30
        Az élvezetes együttléthez egészséges és fiatalos hüvelyre van szükség.
        Férfiak és inkontinencia
        Nem kizárólag a nők problémája, gyakran előfordul a férfiaknál is.
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Infografika és videó
      • Hirdetés