Allergiavizsgálat téma

Csokoládé - Lehetünk rá allergiásak?

Budai Allergiaközpont - Dr. Hidvégi Edit, gasztroenterológus - 2022-04-29 18:33
Édességek elfogyasztása után előfordulhat, hogy néhányan hasfájásra, puffadásra panaszkodnak, ám ennek nem feltétlenül csak a túlevés lehet az oka.

Szójaallergia - hagyományos tesztekkel nem mindig lehet kimutatni

Budai Allergiaközpont - Dr. Hidvégi Edit, gasztroenterológus - 2021-08-12 03:03
Aki valamilyen oknál fogva nem fogyaszt tejfehérjét, tejcukrot tartalmazó ételeket, gyakran helyettesíti szójából készült termékkel a joghurtot, tejet. Azonban a szója is okozhat allergiás tüneteket, de ezt nem minden esetben egyszerű vizsgálattal kimutatni.

Elvégezhető az allergiavizsgálat, ha tüneteim vannak?

Budai Allergiaközpont - 2016-09-24 07:38
Nem kell megvárnia, amíg a tüneteit okozó pollen eltűnik a levegőből, és az sem kizáró ok, ha már egy ideje valamilyen antihisztamintartalmú készítményt szed, de nem érzi elég hatásosnak. Ha úgy döntött, hogy a végére járna, mi is okozza a panaszait, és személyre szabott kezelést kérne, akkor azt most is megteheti, nem kell a hűvösebb napok beálltáig szenvednie, vagy amíg a gyógyszer kiürül a szervezetéből.

Fogászati kezelések: mikor szükséges az allergiavizsgálat?

Orvostkeresek Egészségmagazin - 2014-10-04 21:09
Az elmúlt 10-15 év során rohamosan emelkedett az allergiás betegek száma. Allergia számos formában felléphet, a tüneteket okozhatja például pollen, az elfogyasztott étel, lakáson belüli allergének, de nem ritka a fogászatban használt anyagok okozta allergiás reakció sem.

Mégsem vagyok allergiás?

Orvostkeresek Egészségmagazin - 2014-01-20 02:51
Az allergiavizsgálat olykor téves, álnegatív eredménnyel zárul. Mihez kezd a beteg, ha tünetei vannak, de a teszt alapján nem allergiás?

Immunterápia a gyakorlatban - négy év tapasztalatai

Orvostkeresek Egészségmagazin - 2012-10-11 12:05
Az allergia egyetlen oki terápiája. Gyógyszermentes kezelési mód, mely tartós megoldást ígér a tünetek ellen. Dr. Balogh Katalin, a Budai Allergiaközpont allergológus főorvosa, az immunterápiás kezeléssel kapcsolatos tapasztalatairól nyilatkozott.

Allergiavizsgálatra ki adhat beutalót?

Orvos valaszol - WEBBeteg szerkesztőség - 2008-12-09 21:46
Tisztelt webdoktor! Cegléden élek.Hol mehetnék a legközelebb allergiakivizsgálásra és ki adhat oda beutalót? Köszönöm válaszát!