• A jó szex további titkai

    Szerző: WEBBeteg, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika

    A jó szexhez evésen, testmozgáson, a stresszmentes életen és az alváson keresztül vezet az út. Meglepő, de az agyunk a legjelentősebb szexuális szervünk mind közül. Törődjünk vele!

    Édes álom

    A téma további cikkei

    1/2 Mi a jó szex titka? - I.
    2/2 Mi a jó szex titka? - II.

    Bár nincs közvetlen kapcsolat a szundítás és a jó szex között, de a kedélyállapot összefüggésbe hozható az alvással eltöltött idővel. Azoknál az embereknél, akik kevesebbet alszanak mint 6 óra, többször jelentkeznek a fáradtság, szomorúság, ingerültség és a stresszesség jelei, mint azoknál, akik 8 órát alszanak. A krónikus alváshiányban szenvedőknek elsősorban a libidójukat, és nem a szexuális teljesítményüket csökkenti a kialvatlanság.

    Sajnos, az alacsony szexuális aktivitás, fáradékonyság, mogorvaság a legkisebb problémája az alváshiányban szenvedőknek. Ezen kívül:

    • Több balesetet okoznak, a nem megfelelő alvás miatt ugyanis csökken a koncentráló képességük és romlik tapasztaltságuk a vezetésben.

    • Nehezebben érhető el náluk a súlycsökkenés, mivel a kevés pihenés miatt a szervezetnek nincs ideje lebontani a karbohidrátokat.

    • Megnövekszik a lehetőség a hormonális és metabolikus (cukorbetegség, elhízás, magas vérzsírszint, magas vérnyomás) megbetegedések kialakulására, amelyek közvetve kiválthatják a 2-es típusú cukorbetegséget és a szívelégtelenséget is.

    Próbáljuk meg növelni a teljes alvásidőt legalább fél órával vagy akár többel is!

    Csak nyugodtan!

    Fontos tudni

    Ha kiegyensúlyozott az étkezése, rendszeresen mozog, alszik eleget és szakít időt a relaxálásra, akkor lehetőséget ad magának a szexuális élete javítására.

    Az agyunk a legfontosabb, legjelentősebb "szexuális" szervünk mind közül. Itt fogalmazódik meg minden olyan információ, amely a különböző testi hatásokra alakul ki bennünk. Az agy működése tesz képessé arra, hogy élvezni tudjuk a szexet. Ehhez azonban megfelelő pihenésre van szükségünk.

    Az igazi egészség és a kellemes szexuális élet eléréséért tudnia kell abbahagyni a munkát, és tudnia kell lazítani. A szex relaxációt és időt igényel. A pároknak óvni kell magukat a túl sok stressztől, az élvezet hiányától és az elhidegült érintkezéstől.

     

    Mindenképp meg kell találni a középutat, a munka, a beállított ütemterv és a kevesebb stressz és fáradtság elérése között. Lazuljon el, sétáljon 10-30 percet, meditáljon, vegyen egy forró fürdőt, jógázzon, vagy egyszerűen pihe. Ez az idő feltölti energiával és segít a munkát összehangolni a családdal és a szexuális élettel.

    Természetesen a fenti életvezetési tanácsok nem jelentenek garanciát, ám ha Önnek már jó alapjai vannak és törődik önmagával, élvezetesebbnek találja majd a szexet.


    Forrás: WEBBeteg
    Lektorálta: Dr. Jóna Angelika

    1/2 Mi a jó szex titka? - I.  | 2/2 | Következő oldal

     

    Módosítva: 2017.08.24 18:56, Megjelenés: 2017.08.24 18:56
   • Cikkajánló

    Anyatejes táplálás

    Anyatejes táplálás

    Dr. Lesznyák Judit

    A babák számára legideálisabb tápanyag-összetétellel az édesanyák teje szolgál.

    Koronavírus - megyénként

    Koronavírus - megyénként

    koronavirus.gov.hu

    Közzétették a koronavírus-fertőzés hazai alakulását megyékre bontva.

    Tévhitek a 40 fölötti szexről - Avagy az igazán jó szex korral jön

    Lehet, hogy a 40 az új 30, de figyelembe véve a téveszméket, melyek egy bizonyos életkort elért nők kívánatosságával és szexualitásával kapcsolatosak, a 40 az új 80!

    Szexuális anorexia

    Ha alacsony a szexuális érintkezés iránti vágya, lehet, hogy szexuális anorexiája van. A szexuális anorexiában szenvedő emberek kerülik, félnek vagy rettegnek a szexuális intimitástól. Az állapot férfiakat és nőket egyaránt érinthet, olyan fizikai problémákat is magába foglalhat, mint például az impotencia, de gyakran fizikai ok nélkül jelentkezik.

    Csökkent libidó nőknél - az alacsony nemi vágy pszichológiai és élettani okai

    A csökkent libidó sok nő számára elkeserítő élmény, amely frusztrációt és bűntudatot kelt egy olyan állapot miatt, amelynek nem feltétlenül van nyilvánvaló magyarázata. Jelentősen csökkentheti a női önbecsülést, és nem csak a szexuális kapcsolatára, hanem a nem szexuális jellegűekre is negatív hatással lehet.

    Nem kívánom a szexet, mi okozhatja ezt? - A szexológus válaszol

    Napi 16 órát dolgozom, a szexuális életünk a párommal sajnos nagyon ritka. Ha mégis sort kerítünk rá, nagyon nehezen tudok elmenni, de általában hiába kívánom őt, nincs kedvem az együttléthez. Mi lehet a gond? Fáradtság? Stressz? - Válogatás a WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.

    Görbe hímvessző - Mi állhat a háttérben?

    Férjem péniszformája az utóbbi egy évben feltűnően megváltozott, szinte már teljesen derékszögbe hajlik nyugalmi és izgalmi állapotban is. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Olimpia 2012: óvszer, alkohol és orgiák?

    Az óvszer az olimpiai falu legfontosabb kelléke – jelentette ki az ötkarikás játékok előtt Ronda Rousey, amerikai dzsúdós, aki szerint a londoni olimpiai falu, akárcsak bármelyik másik korábbi játékokon, a pajzán kalandok melegágya lesz. De miért ez a hatalmas tesztoszteronháború, miért van szükség 15 ezer óvszerre a sportolóknak?

    Miért csalják meg partnerüket a hatalmon lévő férfiak?

    Újabb nap, újabb politikai szex botrány. Ezúttal az egykori kaliforniai kormányzó, Arnold Schwarzenegger ismerte el, hogy több mint egy évtizeddel ezelőtt gyermeket nemzett egyik háztartási alkalmazottjának.

    Szeretem, mégsem kívánom a páromat! Mi lehet az oka?

    "Van egy párom. 2 éve vagyunk együtt. Tökéletes a szexuális életünk, de sajnos mostanában nem kívánom az együttléteket! Mi lehet az oka ennek?" Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.