A jó szex további titkai

Szerző: WEBBeteg, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika

A jó szexhez evésen, testmozgáson, a stresszmentes életen és az alváson keresztül vezet az út. Meglepő, de az agyunk a legjelentősebb szexuális szervünk mind közül. Törődjünk vele!

Édes álom

A téma további cikkei

1/2 Mi a jó szex titka? - I.
2/2 Mi a jó szex titka? - II.

Bár nincs közvetlen kapcsolat a szundítás és a jó szex között, de a kedélyállapot összefüggésbe hozható az alvással eltöltött idővel. Azoknál az embereknél, akik kevesebbet alszanak mint 6 óra, többször jelentkeznek a fáradtság, szomorúság, ingerültség és a stresszesség jelei, mint azoknál, akik 8 órát alszanak. A krónikus alváshiányban szenvedőknek elsősorban a libidójukat, és nem a szexuális teljesítményüket csökkenti a kialvatlanság.

Sajnos, az alacsony szexuális aktivitás, fáradékonyság, mogorvaság a legkisebb problémája az alváshiányban szenvedőknek. Ezen kívül:

  • Több balesetet okoznak, a nem megfelelő alvás miatt ugyanis csökken a koncentráló képességük és romlik tapasztaltságuk a vezetésben.

  • Nehezebben érhető el náluk a súlycsökkenés, mivel a kevés pihenés miatt a szervezetnek nincs ideje lebontani a karbohidrátokat.

  • Megnövekszik a lehetőség a hormonális és metabolikus (cukorbetegség, elhízás, magas vérzsírszint, magas vérnyomás) megbetegedések kialakulására, amelyek közvetve kiválthatják a 2-es típusú cukorbetegséget és a szívelégtelenséget is.

Próbáljuk meg növelni a teljes alvásidőt legalább fél órával vagy akár többel is!

Csak nyugodtan!

Fontos tudni

Ha kiegyensúlyozott az étkezése, rendszeresen mozog, alszik eleget és szakít időt a relaxálásra, akkor lehetőséget ad magának a szexuális élete javítására.

Az agyunk a legfontosabb, legjelentősebb "szexuális" szervünk mind közül. Itt fogalmazódik meg minden olyan információ, amely a különböző testi hatásokra alakul ki bennünk. Az agy működése tesz képessé arra, hogy élvezni tudjuk a szexet. Ehhez azonban megfelelő pihenésre van szükségünk.

Az igazi egészség és a kellemes szexuális élet eléréséért tudnia kell abbahagyni a munkát, és tudnia kell lazítani. A szex relaxációt és időt igényel. A pároknak óvni kell magukat a túl sok stressztől, az élvezet hiányától és az elhidegült érintkezéstől.

Mindenképp meg kell találni a középutat, a munka, a beállított ütemterv és a kevesebb stressz és fáradtság elérése között. Lazuljon el, sétáljon 10-30 percet, meditáljon, vegyen egy forró fürdőt, jógázzon, vagy egyszerűen pihe. Ez az idő feltölti energiával és segít a munkát összehangolni a családdal és a szexuális élettel.

Természetesen a fenti életvezetési tanácsok nem jelentenek garanciát, ám ha Önnek már jó alapjai vannak és törődik önmagával, élvezetesebbnek találja majd a szexet.


Forrás: WEBBeteg
Lektorálta: Dr. Jóna Angelika

1/2 Mi a jó szex titka? - I. | 2/2 | Következő oldal

Módosítva: 2017.08.24 18:56, Megjelenés: 2017.08.24 18:56
Címkék: Szex, Alvás, Stressz
Hozzászólások (2)

Cikkajánló

Korai menopauza Korai menopauza

Mik a tünetei? Hogyan diagnosztizálják? Mire számíthat? Hogyan kezelhető?

Immunonkológia Immunonkológia

Daganatos sejtek és az immunrendszer - Tudnivalók az immunonkológiáról.

Szexuális anorexia

Ha alacsony a szexuális érintkezés iránti vágya, lehet, hogy szexuális anorexiája van. A szexuális anorexiában szenvedő emberek kerülik, félnek...

Miért lehet fájdalmas a szex?

Visszatérő gombás fertőzés esetében a hüvelybemenet körül krónikus gyulladás alakulhat ki. Ilyenkor ezen a területen apró, fájdalmas kis...

Nem kívánom a szexet, mi okozhatja...

Napi 16 órát dolgozom, a szexuális életünk a párommal sajnos nagyon ritka. Ha mégis sort kerítünk rá, nagyon nehezen tudok elmenni, de általában...

Görbe hímvessző - Mi állhat a...

Férjem péniszformája az utóbbi egy évben feltűnően megváltozott, szinte már teljesen derékszögbe hajlik nyugalmi és izgalmi állapotban is. -...

Olimpia 2012: óvszer, alkohol és...

Az óvszer az olimpiai falu legfontosabb kelléke – jelentette ki az ötkarikás játékok előtt Ronda Rousey, amerikai dzsúdós, aki szerint a londoni...

Miért csalják meg partnerüket a...

Újabb nap, újabb politikai szex botrány. Ezúttal az egykori kaliforniai kormányzó, Arnold Schwarzenegger ismerte el, hogy több mint egy évtizeddel...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.