A jó szex további titkai

Szerző: WEBBeteg, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika

A jó szexhez evésen, testmozgáson, a stresszmentes életen és az alváson keresztül vezet az út. Meglepő, de az agyunk a legjelentősebb szexuális szervünk mind közül. Törődjünk vele!

Édes álom

A téma további cikkei

1/2 Mi a jó szex titka? - I.
2/2 Mi a jó szex titka? - II.

Bár nincs közvetlen kapcsolat a szundítás és a jó szex között, de a kedélyállapot összefüggésbe hozható az alvással eltöltött idővel. Azoknál az embereknél, akik kevesebbet alszanak mint 6 óra, többször jelentkeznek a fáradtság, szomorúság, ingerültség és a stresszesség jelei, mint azoknál, akik 8 órát alszanak. A krónikus alváshiányban szenvedőknek elsősorban a libidójukat, és nem a szexuális teljesítményüket csökkenti a kialvatlanság.

Sajnos, az alacsony szexuális aktivitás, fáradékonyság, mogorvaság a legkisebb problémája az alváshiányban szenvedőknek. Ezen kívül:

  • Több balesetet okoznak, a nem megfelelő alvás miatt ugyanis csökken a koncentráló képességük és romlik tapasztaltságuk a vezetésben.

  • Nehezebben érhető el náluk a súlycsökkenés, mivel a kevés pihenés miatt a szervezetnek nincs ideje lebontani a karbohidrátokat.

  • Megnövekszik a lehetőség a hormonális és metabolikus (cukorbetegség, elhízás, magas vérzsírszint, magas vérnyomás) megbetegedések kialakulására, amelyek közvetve kiválthatják a 2-es típusú cukorbetegséget és a szívelégtelenséget is.

Próbáljuk meg növelni a teljes alvásidőt legalább fél órával vagy akár többel is!

Csak nyugodtan!

Fontos tudni

Ha kiegyensúlyozott az étkezése, rendszeresen mozog, alszik eleget és szakít időt a relaxálásra, akkor lehetőséget ad magának a szexuális élete javítására.

Az agyunk a legfontosabb, legjelentősebb "szexuális" szervünk mind közül. Itt fogalmazódik meg minden olyan információ, amely a különböző testi hatásokra alakul ki bennünk. Az agy működése tesz képessé arra, hogy élvezni tudjuk a szexet. Ehhez azonban megfelelő pihenésre van szükségünk.

Az igazi egészség és a kellemes szexuális élet eléréséért tudnia kell abbahagyni a munkát, és tudnia kell lazítani. A szex relaxációt és időt igényel. A pároknak óvni kell magukat a túl sok stressztől, az élvezet hiányától és az elhidegült érintkezéstől.

Mindenképp meg kell találni a középutat, a munka, a beállított ütemterv és a kevesebb stressz és fáradtság elérése között. Lazuljon el, sétáljon 10-30 percet, meditáljon, vegyen egy forró fürdőt, jógázzon, vagy egyszerűen pihe. Ez az idő feltölti energiával és segít a munkát összehangolni a családdal és a szexuális élettel.

Természetesen a fenti életvezetési tanácsok nem jelentenek garanciát, ám ha Önnek már jó alapjai vannak és törődik önmagával, élvezetesebbnek találja majd a szexet.

WEBBeteg.hu logó
Forrás: WEBBeteg
Lektorálta: Dr. Jóna Angelika

1/2 Mi a jó szex titka? - I. | 2/2 | Következő oldal

Módosítva: 2017.08.24 18:56, Megjelenés: 2017.08.24 18:56
Címkék: Szex, Alvás, Stressz
Hozzászólások (2)

Cikkajánló

Egészségügy Egészségügy

Zárva lesznek pénteken a szak- és háziorvosi rendelők, gyógyszertárak.

HPV és méhnyakrák HPV és méhnyakrák

Hazánkban több, mint 1500 új esetet észlelnek évente.

Szexmentes házasság szülés után...

A szülés óta feleségem undorodik a saját testétől, ezért nem kívánja a szexet. Pszichológushoz szégyell fordulni. Mit lehet tenni ilyenkor? –...

Mi lesz a kiskorú lányokkal, akik...

A testileg és lelkileg még éretlen leányok, tinik esetében a valódi megoldás az lenne, ha nem létesítenének idő előtt szexuális kapcsolatot. Ha...

Tévhitek a 40 fölötti szexről...

Lehet, hogy a 40 az új 30, de figyelembe véve a téveszméket, melyek egy bizonyos életkort elért nők kívánatosságával és szexualitásával...

Mi a jó szex titka?

A jó szex nem csak a bonyolult technikán múlik. Hogy növelni tudja az élvezetet a hálószobai játékokban, frissen kell tartania az agyát és a testét...

Női orgazmus: létezik, csak egyfajta...

Az orgazmus mint élettani folyamat köznapinak tűnik, ám az orvosok, sejtbiológusok még jelenleg is kutatják a létrejöttéhez szükséges feltételeket...

Az ejakuláció intenzitásának...

Ejakulálás közben a spermám kilövellése már nem olyan erős, mint korábban. Mi lehet ennek az oka? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának...

Fájdalmas a szeretkezés, mit tegyek?...

A problémám elég régóta tart. Három éve vagyunk együtt a párommal. Mikor először szeretkeztünk, nekem végig fájt, majd ezt követően még...

Nem kívánom a szexet, mi okozhatja...

Napi 16 órát dolgozom, a szexuális életünk a párommal sajnos nagyon ritka. Ha mégis sort kerítünk rá, nagyon nehezen tudok elmenni, de általában...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.