A patológiás részegség tünetei - Az orvos válaszol

Szerző: WEBBeteg

A patológiás részegség tüneteit fedeztem fel a férjemnél. Hogyan lehet ebből kigyógyítani? Aggódom érte nagyon. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Kedves Kérdező!

A patológiás részegség egy állapot, melyből kigyógyulni nem lehet. A megoldás az alkohol elkerülése.

Hol kezdődik az alkoholizmus?

"Hol kezdődik az alkoholizmus és milyen tünetekről lehet felismerni?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
Az orvos válasza az alkoholizmusról>>

Az alkohol fogyasztása esetén az illető énidegen módon, akár agresszíven viselkedik, érzékcsalódásokat él meg, bűncselekményt is elkövethet.

Az eset után mély álomba merül, nem emlékszik a történtekre.

Az eset nem az elfogyasztott alkohol mennyiségétől függ, minimális adag is kiváltja.

Tehát ha ELSŐ alkalommal követ el bűncselekményt, akkor nem büntethető, de mivel ezután a vizsgálat ezen állapotára fényt derít, ezért mivel már tudatában van annak, hogy ez bekövetkezhet, következő alkalomkor már nem mentesül a büntetőjogi felelősség alól.

Véleményem szerint érdemes lenne tisztázni, valóban ez-e a helyzet férjénél (pszichiátriai vizsgálat), hogy ne kerüljön sor az előbb részletezett eseményre.

A patológiás részegség fajtái

A patológiás részegség lehet állandó jellegű (primer, elsődleges) vagy átmeneti (szekunder, másodlagos). Ez utóbbi esetben legtöbbször gyógyszerhatásként vagy valamely betegség kísérő jeleként jelentkezik.
Ugyanakkor sokszor a táplálkozás, illetve az általános testi és pszichés állapot is nagyban befolyásolja a jelenség kialakulását. Két fő típus ismeretes. A kvanitatív (mennyiségi) patológiás részegség esetében bármilyen alkoholtartalmú ital igen kis (ám személyenként változó) mennyisége kiváltja az állapotot, míg a kvalitatív (minőségi) formában csak meghatározott italfajták okozzák a tünetegyüttes kialakulását.
Szekunder állapotokban a viszonyítási alap mindig a beteg előző alkoholtoleranciája.
A patológiás részegség fajtái >>

(WEBBeteg - Dr. Diószegi Judit, pszichiáter)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Mi az az egészségterv? Mi az az egészségterv?

Készíttessen egészségtervet egészségpénztárból!

Hormonmentes segítség Hormonmentes segítség

Ha a megemelkedett prolaktinszint akadályozza a teherbe esést. (x)

Milyen tényezők hajlamosítanak a...

Sokszor felmerülhet a kérdés: hogyan lehetett volna megelőzni a függőséget, még mielőtt az kialakult volna? Honnan tudhatom, hogy szerettem nem...

Mi lesz az alternatív technológiák...

A dohányzási ártalom csökkentése körüli vita a Lancetben sem veszít aktualitásából. A tudományos folyóiratban rendre szakértői eszmecsere zajlik...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.