Huszonöt érmet nyertek a magyar gyerekek a moszkvai Győztesek versenyén

MTI
megjelent:

Huszonöt érmet nyertek a magyar gyerekek a Győztesek versenye elnevezésű nemzetközi sportvetélkedőn, amely vasárnap zárult Moszkvában.

Tíz arany, hét ezüst és nyolc bronz - ez a 18 fős magyar csapat mérlege a Győztesek versenyén, a daganatos betegséggel már sikerrel megküzdött gyerekek nemzetközi megmérettetésén - számolt be az eredményekről Bakó Katalin, az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány képviselője az MTI-nek.

A szervezetnek és támogatóiknak köszönhetően évek óta részt vesznek a magyar gyerekek is a moszkvai versengésen, amelyet az idén is a híres orosz sportklub, a CSZKA atlétikai csarnokában tartottak, nem messze a legendás orosz jégkorongjátékos, Valerij Harlamov hatalmas fotójával díszített jégarénától.

Az Ajándékozz Életet nevű orosz alapítvány már ötödik alkalommal rendezte meg az eseményt, amelynek célja, hogy életre szóló élményt adjanak a résztvevőknek, és megünnepeljék azokat a gyerekeket és családjaikat, akik túl vannak a daganatos betegséggel vívott, sokszor hosszú évekig tartó küzdelmen.

A kis győztesek között akadtak, akik lábprotézissel futottak vagy segítséggel, sétálva tették meg a 60 méteres távot, és olyan kisgyerek is volt közöttük, aki nyakra rögzíthető úszógumi segítségével, a szurkolók hatalmas tapsa mellett tette meg az úszóverseny távját. A CSZKA stadionjaiban profi bírók mérték az időt, vagy fújták a sípot, állapították meg az eredményeket minden versenyszámban. Sőt a 14 országból érkezett gyerekekből összeállított futballcsapatok mellé a CZSKA edzői álltak, hogy megfelelő tanácsokkal lássák el a kis focistákat.

A versenyek végén világ- és olimpiai bajnok orosz sportolók, ismert orosz színészek adták át az érmeket és okleveleket, a szünetekben bohócdoktorok szórakoztatták a kicsiket és nagyokat.

Nagyezsda Kuznyecova, a moszkvai rendezvény ötletgazdája, az Ajándékozz Életet képviselője az MTI-nek elmondta, hogy jövőre is megrendezik a Győztesek versenyét, amelyen egyik nagy kedvence a magyar csapat. 40 orosz régióból, és összesen 14 országból, közöttük Ukrajnából is érkeztek gyerekek. Először vettek részt rajta indiaiak, de a külföldiek között Törökországból és Németországból való, 7 és 16 év közötti gyerekek is összemérték erejüket a különböző sportágakban.

(MTI)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.