Huszonöt érmet nyertek a magyar gyerekek a moszkvai Győztesek versenyén

MTI
megjelent: 2014.06.23.

Huszonöt érmet nyertek a magyar gyerekek a Győztesek versenye elnevezésű nemzetközi sportvetélkedőn, amely vasárnap zárult Moszkvában.

Tíz arany, hét ezüst és nyolc bronz - ez a 18 fős magyar csapat mérlege a Győztesek versenyén, a daganatos betegséggel már sikerrel megküzdött gyerekek nemzetközi megmérettetésén - számolt be az eredményekről Bakó Katalin, az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány képviselője az MTI-nek.

A szervezetnek és támogatóiknak köszönhetően évek óta részt vesznek a magyar gyerekek is a moszkvai versengésen, amelyet az idén is a híres orosz sportklub, a CSZKA atlétikai csarnokában tartottak, nem messze a legendás orosz jégkorongjátékos, Valerij Harlamov hatalmas fotójával díszített jégarénától.

Az Ajándékozz Életet nevű orosz alapítvány már ötödik alkalommal rendezte meg az eseményt, amelynek célja, hogy életre szóló élményt adjanak a résztvevőknek, és megünnepeljék azokat a gyerekeket és családjaikat, akik túl vannak a daganatos betegséggel vívott, sokszor hosszú évekig tartó küzdelmen.

A kis győztesek között akadtak, akik lábprotézissel futottak vagy segítséggel, sétálva tették meg a 60 méteres távot, és olyan kisgyerek is volt közöttük, aki nyakra rögzíthető úszógumi segítségével, a szurkolók hatalmas tapsa mellett tette meg az úszóverseny távját. A CSZKA stadionjaiban profi bírók mérték az időt, vagy fújták a sípot, állapították meg az eredményeket minden versenyszámban. Sőt a 14 országból érkezett gyerekekből összeállított futballcsapatok mellé a CZSKA edzői álltak, hogy megfelelő tanácsokkal lássák el a kis focistákat.

A versenyek végén világ- és olimpiai bajnok orosz sportolók, ismert orosz színészek adták át az érmeket és okleveleket, a szünetekben bohócdoktorok szórakoztatták a kicsiket és nagyokat.

Nagyezsda Kuznyecova, a moszkvai rendezvény ötletgazdája, az Ajándékozz Életet képviselője az MTI-nek elmondta, hogy jövőre is megrendezik a Győztesek versenyét, amelyen egyik nagy kedvence a magyar csapat. 40 orosz régióból, és összesen 14 országból, közöttük Ukrajnából is érkeztek gyerekek. Először vettek részt rajta indiaiak, de a külföldiek között Törökországból és Németországból való, 7 és 16 év közötti gyerekek is összemérték erejüket a különböző sportágakban.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Emésztési problémák Emésztési problémák

Mi okozhat székrekedést, és mi hasmenést? Mikor mi segíthet? (x)

Vérszegénység Vérszegénység

Mit takar az elnevezés? Mi okozhatja ezt az állapotot? Mik a tünetei?

Gyermekkori rosszindulatú daganatos betegségek

A gyermekkori rosszindulatú daganatos betegségeket az érintett betegcsoport jellege (15 év alatti gyermekek) és az ellátás speciális igényei miatt...

Patch Adams Pécsett: a mosoly és a humor sem hiányozhat a gyógyításból!

Az orvosok szeretettel bánjanak a betegeikkel, vegyék észre, lássák meg bennük a hozzájuk hasonló embert - ez a fő üzenete Hunter Doherty Adams...

Daganatos betegségekkel küzdők betegszervezetei

A kórházak, műtétek és protokollok útvesztőjében, a családtagok érzelmi labirintusaiban a betegek gyakran érzik, hogy magukra maradtak a...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.