• Edzés súlyzók nélkül (férfiaknak)

    Szerző: WEBBeteg - N. A., fordító

    Ha régóta súlyokkal edzünk, ez a pár gyakorlat akkor is megfelelő nehézségű lehet a számunkra. Heti három alkalom elegendő, de akár minden nap elvégezhetjük a gyakorlatsort.

    A jó edzés szabályai


    Edzeni kell, méghozzá okosan! Szakértők szerint a fitness kedvezően hat a gondolatok összpontosítására és a test edzésére - írja a Reuters.
    A jó edzés szabályai

    A gyakorlatokat a következő sorrendben kell végezni, egy perces szünettel minden széria után: az első és a második gyakorlatot felváltva csináljuk meg egymás után háromszor-háromszor, ezután a harmadik és a negyedik gyakorlatot is felváltva végezzük el háromszor-háromszor, végül az ötödik gyakorlat következik kétszer egymás után. Összesen tehát 14 széria egy perces szünetekkel, de egy szériába mindkét oldal beletartozik

    Hirdetés

    Első gyakorlat

    Aerob vagy anaerob edzés?


    Az aerob és anaerob jelzőket eredetileg baktériumokra használták. Az aerob szó olyan baktériumok jelzője, amelyeknek oxigénre van szükségük az életben maradáshoz. Az anaerob baktériumok a levegőben található oxigén nélkül is képesek a túlélésre.
    Aerob vagy anaerob edzés?

    A jobb lábunkat hátrafelé tegyük fel egy székre, engedjük le lazán a karjainkat. A törzs függőleges marad, míg a bal lábat behajlítjuk, amíg a combunk párhuzamos nem lesz a talajjal. Egy kis szünet után nyújtsuk ki újra a lábunkat. Ezt ismételjük meg 12-15 alkalommal, majd a lábtartás cseréje után végezzük el a gyakorlatot a másik oldalra is.

    Második gyakorlat

    Fekvőtámasz pozícióban a lábainkat tegyük magaslatra, a kezeinket pedig annyira helyezzük közel, hogy a törzsünk majdnem függőleges legyen. Hajlítsuk be a könyökünket, és a fejünk közelítsen a föld felé. Kis szünet után nyújtsuk ki a karjainkat. Ezt ismételjük meg 8-10 alkalommal.

    Harmadik gyakorlat

    Álljunk meg a bal lábunkon, a jobbat tartsuk felemelve magunk mögött. A bal lábunkat behajlítva lassan hajoljunk előre, amíg a kezeink el nem érik a talajt. Egy kis szünet után lassan nyújtsuk ki a bal lábat, és térjünk vissza a kiinduló pozícióba. 10-15 alkalommal ismételjük meg a gyakorlatot, majd a másik oldalra is ugyanannyiszor. Ne feledjük, ha a gyakorlat túl könnyű, végezzük lassabban!

    Negyedik gyakorlat

    Fekvőtámasz pozícióból, amikor kitoljuk magunkat, az egyik karunkat emeljük fel, fordítsuk el a csípőnket és a felsőtestünket, amíg teljesen oldalra nem néz a törzsünk. Térjünk vissza a kiinduló pozícióba, és ismételjük meg a gyakorlatot a másik irányba is, 10-15 alkalommal.

    Ötödik gyakorlat

    Módosított fekvőtámaszba helyezkedjünk el. Az alkarok a talajon legyenek, a csípőnket, törzsünket tartsuk egyenesen egy percig.

    (WEBBeteg - N. A.,fordító; lektorálta: Dr. Veress Dóra, általános orvos)

    Módosítva: 2014.11.08 07:11, Megjelenés: 2014.11.08 07:11
   • Cikkajánló

    Mellkasi fájdalom

    Mellkasi fájdalom

    B. M. , szakfordító

    Mi okozhat légzéskor jelentkező mellkasi fájdalmat?

    Tüdőrák

    Tüdőrák

    Dr. Pukoli Dániel

    Személyre szabott terápia, precíziós onkológia a tüdőrák kezelésében.

    Tanácsok aktív szabadidős sportolóknak a kijárási korlátozás idejére

    Most még olyanok is elkezdtek mozogni, akik eddig teljesen inaktív életet éltek, de mi a helyzet azokkal, akiknek korábban is szerves részét képezte az életüknek a sportolás? Mit tehet egy aktív szabadidős sportoló, akinek megszűntek a korábbi sportolási lehetőségei?

    Mi történik, ha abbahagyja a rendszeres sportolást?

    Van, akinek edzés tekintetében nem változott sokat az élete a koronavírus kapcsán, és azóta is rendszeresen sportol, de van, akinek gyökeresen megváltoztatta a mindennapjait a járvány. Mi történik akkor, ha Ön leállt a rendszeres testedzéssel?

    Miért nincs eredménye az edzésnek? Milyen a jó edzésterv?

    Sokan találkoztak már azzal a problémával, hogy rendszeresen jártak edzeni, mindent maximálisan végigcsináltak, és mégsem volt látható eredmény hosszú hónapok után sem. Ilyenkor az emberek nagy része csalódottan hagyja abba az edzéseket, pedig elég egy kis újragondolás, néhány apróbb módosítás, és az eredmény biztosan nem marad el.

    Edzésterv időseknek - 12. hét

    Edzésterv időseknek - 12. hét

    Edzésterv időseknek - 11. hét

    Edzésterv időseknek - 11. hét

    Edzésterv időseknek - 10. hét

    Edzésterv időseknek - 10. hét

    Edzésterv időseknek - 9. hét

    Edzésterv időseknek - 9. hét

    Edzésterv időseknek - 8. hét

    Edzésterv időseknek - 8. hét

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA