Edzés súlyzók nélkül (férfiaknak)

Szerző: WEBBeteg - N. A., fordító

Ha régóta súlyokkal edzünk, ez a pár gyakorlat akkor is megfelelő nehézségű lehet a számunkra. Heti három alkalom elegendő, de akár minden nap elvégezhetjük a gyakorlatsort.

A jó edzés szabályai


Edzeni kell, méghozzá okosan! Szakértők szerint a fitness kedvezően hat a gondolatok összpontosítására és a test edzésére - írja a Reuters.
A jó edzés szabályai

A gyakorlatokat a következő sorrendben kell végezni, egy perces szünettel minden széria után: az első és a második gyakorlatot felváltva csináljuk meg egymás után háromszor-háromszor, ezután a harmadik és a negyedik gyakorlatot is felváltva végezzük el háromszor-háromszor, végül az ötödik gyakorlat következik kétszer egymás után. Összesen tehát 14 széria egy perces szünetekkel, de egy szériába mindkét oldal beletartozik

Első gyakorlat

Aerob vagy anaerob edzés?


Az aerob és anaerob jelzőket eredetileg baktériumokra használták. Az aerob szó olyan baktériumok jelzője, amelyeknek oxigénre van szükségük az életben maradáshoz. Az anaerob baktériumok a levegőben található oxigén nélkül is képesek a túlélésre.
Aerob vagy anaerob edzés?

A jobb lábunkat hátrafelé tegyük fel egy székre, engedjük le lazán a karjainkat. A törzs függőleges marad, míg a bal lábat behajlítjuk, amíg a combunk párhuzamos nem lesz a talajjal. Egy kis szünet után nyújtsuk ki újra a lábunkat. Ezt ismételjük meg 12-15 alkalommal, majd a lábtartás cseréje után végezzük el a gyakorlatot a másik oldalra is.

Második gyakorlat

Fekvőtámasz pozícióban a lábainkat tegyük magaslatra, a kezeinket pedig annyira helyezzük közel, hogy a törzsünk majdnem függőleges legyen. Hajlítsuk be a könyökünket, és a fejünk közelítsen a föld felé. Kis szünet után nyújtsuk ki a karjainkat. Ezt ismételjük meg 8-10 alkalommal.

Harmadik gyakorlat

Álljunk meg a bal lábunkon, a jobbat tartsuk felemelve magunk mögött. A bal lábunkat behajlítva lassan hajoljunk előre, amíg a kezeink el nem érik a talajt. Egy kis szünet után lassan nyújtsuk ki a bal lábat, és térjünk vissza a kiinduló pozícióba. 10-15 alkalommal ismételjük meg a gyakorlatot, majd a másik oldalra is ugyanannyiszor. Ne feledjük, ha a gyakorlat túl könnyű, végezzük lassabban!

Negyedik gyakorlat

Fekvőtámasz pozícióból, amikor kitoljuk magunkat, az egyik karunkat emeljük fel, fordítsuk el a csípőnket és a felsőtestünket, amíg teljesen oldalra nem néz a törzsünk. Térjünk vissza a kiinduló pozícióba, és ismételjük meg a gyakorlatot a másik irányba is, 10-15 alkalommal.

Ötödik gyakorlat

Módosított fekvőtámaszba helyezkedjünk el. Az alkarok a talajon legyenek, a csípőnket, törzsünket tartsuk egyenesen egy percig.

(WEBBeteg - N. A.,fordító; lektorálta: Dr. Veress Dóra, általános orvos)

Módosítva: 2014.11.08 07:11, Megjelenés: 2014.11.08 07:11
Címkék: Edzés, Edzésterv
Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Terhesség Terhesség

Hüvelyfolyás és hüvelyfertőzés terhesség idején? Vegyük komolyan! (x)

Hogyan jógázzunk otthon...

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a jóga, hiszen nemcsak testileg, hanem mentálisan is feltölti az embert. A rendszeres gyakorlásnak számos...

Tanácsok aktív szabadidős...

Most még olyanok is elkezdtek mozogni, akik eddig teljesen inaktív életet éltek, de mi a helyzet azokkal, akiknek korábban is szerves részét képezte az...

Miért nincs eredménye az edzésnek?...

Sokan találkoztak már azzal a problémával, hogy rendszeresen jártak edzeni, mindent maximálisan végigcsináltak, és mégsem volt látható eredmény...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.