Jól vizsgázott a WEBBeteg

Szerző: WEBBeteg

A közelmúltban arra kértük regisztrált felhasználóinkat, hogy mondják el véleményüket és elvárásaikat az oldallal, valamint az egészségügyi témákkal kapcsolatban. Online kérdőívünket összesen 1532-en töltötték ki. A WEBBeteg-et a tartalom, megjelenés, felépítés, hitelesség, naprakészség, érthetőség és hasznosság szempontjai alapján a látogatók 4,32-re "osztályozták" egy képzeletbeli ötös skálán.

A kérdőívet visszaküldők átlagos életkora 44 év volt, a nemek arányát tekintve 81 százalékban hölgyek osztották meg velünk véleményüket. A válaszadók valamivel több, mint fele szenved valamilyen krónikus betegségben.

Hatvanöt százalékuk nyilatkozott úgy, hogy nem csak abban az esetben keresi fel a WEBBeteg oldalát, ha konkrét egészségügyi problémája van, hiszen folyamatosan érdeklődik az egészségügyi hírek iránt.

A válaszok 30 százaléka a budapesti régióból érkezett, míg 33 százalékban képviseltette magát a kelet-magyarországi régió, a nyugati országrész 25 százalékával szemben.

A beérkezett értékelések 7 százalékát tette ki a külföldi látogatók véleménye. A külföldi válaszok jellemzően Szlovákiában és Romániából érkeztek.

Értékelés és javaslatok

A WEBBeteg leggyakrabban használt funkció közül a legtöbben a betegségekkel kapcsolatos információkat említették 93 százalék, míg a népszerűségi lista második helyén az orvos válaszol rovat végzett 73 százalékkal.

Olvasóink témajavaslatai a WEBBetegre

Az életmóddal, életvezetési tanácsokkal kapcsolatos információk végeztek a lista harmadik helyén. Több mint a megkérdezettek fele említette a teszteket és kalkulátorokat, mint általa leggyakrabban használt funkciót.

A felhasználók javaslatai is követték a fent említett „sikerlistát”: legtöbben több betegségleírást és tájékoztatót szeretnének olvasni a portálon (62 százalék), a látogatók majdnem fele említette, hogy még több hírt és érdekességet szeretne olvasni az életmódról, szexuális életről, emberi kapcsolatokról. Sokan említették, hogy még több orvosi ábrát és videót szeretnének látni a WEBBetegen.

A WEBBeteg-et a tartalom, megjelenés, felépítés, hitelesség, naprakészség, érthetőség és hasznosság szempontjai alapján a látogatók 4,32-re "osztályozták" egy képzeletbeli ötös skálán.

A legjobb értéket az érthetőség szempontja kapta, míg a leggyengébb átlag is csak 4,11 lett. Az osztályozás szempontjai közül az átlagon felül végzett még a hasznosság és a hitelesség.

Végezetül álljon itt néhány felhasználói vélemény

  • "Köszönjük, hogy vannak és betegközpontúságukkal segítenek jobban megismerni a tüneteket és a gyógymódokat."
  • "A lehetőségekhez mérten több publikációt a betegségek gyógyításában elért új felfedezésekről és alkalmazásokról."
  • "Gratulálok a szerkesztőknek és az orvosoknak a lelkiismeretes munkához."
  • "Az oldal szerkesztőinek üzenem, hogy köszönöm az orvos válaszol rovatot, mert egy valóban hozzáértő orvostól kaphattam hiteles és valóban részletes információt. Köszönöm!"
  • "Egy betegség leírásánál mellékelhetnének több színes képet, vagy grafikát esetleg röntgen felvétel, a jobb megértés érdekében."

A megkérdezettek 25 százaléka írt valamilyen üzenetet, összesen 484 féle üzenet érkezett a weblap szerkesztőihez és orvosaihoz.

Körülbelül 10-15 százalékra tehető azok aránya, akik a részletesebb (betegség, gyógyszer stb.) leírást szeretnének olvasni, illetve akik az ‘Orvos válaszol’ rovat gyorsaságát, pontosságát kifogásolták.

Ugyanakkor számos olyan újdonságot és ötletet tartalmaz a lista, melynek megvalósításával még hasznosabb, kényelmesebben használható lenne az oldal.

Célunk a felméréssel a látogatói igények és javaslatok pontos feltérképezése volt, így a hasznos ötleteket reményeink szerint mihamarabb be tudjuk építeni a portál mindennapjaiba.

(WEBBeteg)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Tömeges oltás Tömeges oltás

A mai napon rendeli el hétfőtől az országos tisztifőorvos.

Egyre nagyobb az érdeklődés a...

A német CureVac biotechnológiai vállalat úgy nyilatkozott, hogy az elmúlt napokban megnőtt az érdeklődés a kísérleti COVID-19 vakcinájuk iránt...

Mikor jöhet az oltások következő...

Izrael megkezdte az előkészületeket a COVID-19 elleni vakcinázás újabb körére, amelyben - várakozásaik szerint - már a gyerekeket is be fogják...

Megjelent a digitális WEBBeteg magazin

A WEBBeteg legjobb cikkeinek exkluzív, lapozható változata ezúttal digitális formában, táblagépekre vagy okostelefonokra is letölthető módon jelent...

Megújult, megszépült a WEBBeteg.hu

Aki a mai napon felkereste portálunkat, már a megújult WEBBeteggel találkozhatott. A portál korábbi hasznos funcióinak megtartása mellett, újabb...

4 évesek lettünk...

Négy évvel ezelőtt, 2008. februárjában indult el egészségportálunk, a WEBBeteg.hu. Látogatóink immár négy éve kérdezhetnek...

A legmegdöbbentőbb esetek 2008-ból

A webbeteg.hu egészségügyi portál 11 hónapos működése óta a világban számos megdöbbentő eset történt. Az évvégéhez közeledvén...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.