Webbeteg Tisztelt doktor úr/ doktornő! Az utóbbi hónapokban többször tapasztaltam, hogy a hasam hango

webbeteg Tisztelt doktor úr/ doktornő! Az utóbbi hónapokban többször tapasztaltam, hogy a hasam hangosan morog, bugyborékol és puffad. Volt mikor elmúlt egy nap múlva, de olyan is hogy napokig lehetett hallani a buborékolást. Nagyon zavar. 2 típusú diabéteszes vagyok neuropatias szövödménnyel. A kettőnek van egymásra hatása? Hasi ultrahangot 2 hónapja csináltak azon epekövesség és kisebb mértékű májnagyobbodás volt látható. Teljes laborom 2 hete készült, amin a a cukor értéken kívül más eltérés nem volt látható. Kérem, hogy válaszoljon, hogy e furcsa hangok hátterében milyen emésztési rendellenesség lehet. köszönöm

Dr. Plósz János válasza hasi korgás témában

A hangokat élénkebb bélmotiliitás okozhatja. Ez általában gyomor-bélhuruthoz társul, de gyakran látjuk irritáblis bél szindrómában is. Okozhat ilyet vegetatív neuropathia, de akár az admet is. Megszüntetésében a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések, probiotikum tartósabb használata (Bonolact vagy Progastro825), illetve Duspatalin vagy Meteospasmyl tabl. panaszvezérelt használata segíthet.

Megválaszolva: 2021. március 18.

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Merckformin XR okozta állandósult...
Furcsa hasfájás mitől lehet?
Mikrobiom vizsgálat, hiányzó...
Gyomorpuffadás-szédülés összefügghet e?
Puffadástól szédülés, ritmuszavar
Gyomorpanaszok antibiotikum kúra után
Tisztelt Doktor Úr! 42 éves vagyok. Panaszaim augusztusban kezdődtek egy indokolatlan egy hetes fromilid antibiotikumos kezelés után. Előtte a gyomrom...