Hasmenés - Ne törődjön bele a kellemetlen tünetbe!

Hirdetés
megjelent:

A bélflóra egyensúlyának felborulása vagy egy szükséges antibiotikumkúra számos kellemetlen tünethez vezethet, mint például hasmenés, puffadás, hasi diszkomfort. Ezért is fontos, hogy megőrizzük, illetve szükség esetén helyreállítsuk bélflóránk egyensúlyát. (x)

A hasmenés számtalan betegség tünete lehet: kezdve az akut bélfertőzésektől, egészen a krónikus betegségekig. A hasmenés összefüggésben lehet gyógyszerszedéssel (pl. antibiotikumok), továbbá bizonyos ételekkel, ételintoleranciával is. A hasmenés során csökken a víz felszívódása a szervezetben, amit a bélflóra egyensúlyzavara kísér.

Bizonyos baktériumok által okozott fertőzések ellen szükség lehet antibiotikumkúrára. Az antibiotikumokat a patogén baktériumok ellen fejlesztették ki, de a kórokozókkal együtt elpusztíthatják a hasznos baktériumokat is, ami a belekben jelentkező kellemetlen érzéshez, és egyes esetekben hasmenéshez vezethet.

A bélflóra egyensúlyának felborulása számos kellemetlen tünethez vezethet, mint például:

  • hasmenés,
  • puffadás,
  • hasi diszkomfort,
  • hányinger, hányás,
  • fáradtság,
  • szorongás, depresszió,
  • bőrtünetek.

A probiotikumok alkalmazása ajánlott antibiotikum kúra alatt is a bélflóra állapotának helyreállítására, mivel a probiotikumok gátolják a kórokozó baktériumok elszaporodását a belekben, támogatják az immunrendszert és elősegítik a bél saját, hasznos baktériumainak elszaporodását. Egyes probiotikumok képesek a bélnyálkahártyához kötődni és onnan kiszorítani a kórokozó baktériumokat és így segíthetnek felgyorsítani a hasmenés leküzdését. A probiotikumok gyermek- és felnőttkorban egyaránt biztonsággal szedhetők.

Egyszerű megoldás a kényelmetlen problémára

Az Elinix vény nélkül kapható probiotikus gyógyszer, mely antibiotikumos kezelés során is egyszerűen alkalmazható.

Az Elinix felnőtteknél, serdülőknél és 1 évnél idősebb gyermekeknél is alkalmazható a hasmenés, puffadás, továbbá olyan emésztőrendszeri betegségek támogató kezelésére, amelyeket a bélflóra egyensúlyának felborulása okoz.

Ennek előidézői az alábbiak lehetnek:

  • vírusos és bakteriális emésztőrendszeri fertőzések (pl. rotavírus-fertőzés, utazási hasmenés);
  • fertőzések kezelésére alkalmazott gyógyszerek (antibiotikumok és mesterségesen előállított, kórokozók elleni gyógyszerek);
  • a hasi és a medencei szervek sugárkezelése.

Az Elinix kétféle jótékony hatású probiotikus baktériumtörzset (Lactobacillus acidophilus, LA-5® és Bifidobacterium animalis subsp. Lactis, BB-12®) tartalmaz magas csíraszámban, amelyek az emberi bélflóra természetes alkotóelemei, ezzel segítenek helyreállítani és fenntartani a bélflóra egyensúlyát. Az LA-5® és a BB-12® ellenáll a gyomorsavnak és az epesavnak, ezért nagy részük átjut a gyomron és képes megtapadni a vékony- és a vastagbél nyálkahártyáján, ahol kifejtheti a hatását.

Az Elinix probiotikum segít a diszbiózis kellemetlen tüneteinek – így például a hasmenés, puffadás – leküzdésében, és csökkentheti az antibiotikum szedése alatt jelentkező hasmenés kialakulását.

A cikk a Sandoz Hungária Kft. felkérésére készült.

Az Elinix probiotikum vény nélkül kapható gyógyszer, forgalmazza: Sandoz Hungária Kft. 1114 Budapest, Bartók Béla út 43-47.

OELI1994/04.22

Betegtájékoztató ELINIX kemény kapszula

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Cikkajánló

Hasmenés gyermekeknél - Okok és kezelés

Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
Hasmenés
A hasmenést többféle betegség idézheti elő, ennek megfelelően eltérő a szükséges kezelés és a megfelelő diéta. Az esetek többsége fertőzéses eredetű, a kórokozót a fertőzött ember tisztátalan keze terjeszti tovább a gyermekekre. Mi okozhatja még? Mi a teendő?
Elsősegély
Elsősegély

Elsősegély rovarcsípések esetén.

Pajzsmirigy-alulműködés
Pajzsmirigy-alulműködés

A pajzsmirigy-alulműködés tünetei.

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, klinikai farmakológus
WEBBeteg - Dr. Árki Ildikó, háziorvos
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.