Mozogjunk egészségesen ősszel is!

Szponzorált tartalom
megjelent:

A hideg idő nem állhat útjába a tavasszal megkezdett életmódváltásunknak, azonban kicsit máshogy kell edzenünk télen, mint tavasszal és nyáron. Az alábbiakban összeszedtünk pár hasznos tippet hozzá. (x)

Figyeljünk oda az érzékeny pontjainkra

A megfelelő meleg öltözet alap, azonban nem árt, ha ilyenkor még pluszban odafigyelünk azokra a testrészeinkre, amelyek érzékenyebbek. Ha a térdünk rakoncátlankodik, akkor az a hirtelen hideg időt is jobban megérzi. Ezért talán edzéskor is erősebben érezhetjük, hogy kicsit fáj, vagy nem úgy működik, ahogy eddig. Jó megoldás erre a térdrögzítő használata az edzések alatt. Segítségével kiküszöbölhetjük a hirtelen hőmérsékletzuhanás miatti érzékenyebb időszakokat, és megelőzzük például a húzódásokat is. Ha a derekunk érzékenyebb, akkor pedig egyértelmű, hogy nem árt egy plusz derékmelegítő az edzések alatt.

Bemelegítés

A helyes nyújtás és a bemelegítés természetesen minden edzés előtt fontos. Azonban ilyenkor ősszel még fontosabbá válik. Elég, ha kijövünk a meleg szobából a hirtelen hidegbe egy kültéri edzés alkalmával, és az ízületeinknek nincs elég ideje alkalmazkodni a hirtelen váltáshoz. Ezért körültekintően melegítsünk be ilyen esetekben. Akkor is ez a helyzet, ha beltéren edzünk. A szervezetnek ugyanis van egy olyan különleges tulajdonsága, hogy akkor is megérzi a külső hőmérsékletet, ha bent egy fűtött helyiségben tartózkodunk. Ebből adódóan pedig ugyanúgy nagyobb eséllyel fennállhat a húzódás esélye, mint ha jó időben edzenénk.

Megfelelő hidratáltság

Hiába a csapadékos idő, az alapos hidratáltságról ilyenkor se feledkezzünk meg. Viszont most a hideg víz helyett jobb, ha langyos teát viszünk magunkkal egy kültéri edzéshez. Ezzel nem csak kellemesen felmelegíthetjük magunkat, de megelőzzük a torokgyulladást is. Érdemes ilyenkor az innivalónkat hőszigetelt kulacsba tenni, így megelőzhetjük, hogy az edzések alatt jéghidegre hűljön az italunk. Már pedig a jéghideg innivaló egy edzéstől felmelegedett test számára, a hideg időjárás alatt egyáltalán nem hat egészségesen. Figyeljünk tehát erre is oda ősszel, na meg télen is.

Cikkajánló

Gyógyszertárolás
Gyógyszertárolás

Az otthoni gyógyszertárolás szabályai.

Fájdalom
Fájdalom

Veseprobléma vagy túlerőltetés?

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.